Bluebanddorp in Slotervaart is klaar voor de toekomst

Amsterdam
Ymere

Deel dit artikel:

Categorieën:

Bluebanddorp in Amsterdam Nieuw-West bestaat uit 220 woningen waarvan er 185 aan woningcorporatie Ymere toebehoren. Voor de verduurzaming van deze monumentale buurt -die haar naam ontleent aan de typerende blauwe daklijsten die aan het margarinemerk Blue Band doen denken- is Ymere de samenwerking aangegaan met Lenferink, Comfort Partners en Klomp.

Geen half werk

De genoemde verduurzaming is grootschalig: de woningen zijn voorzien van gevelisolatie, nieuwe kozijnen, dubbel glas, CO-gestuurde ventilatie en een goed geïsoleerd dak. Lenferink en Comfort Partners zijn verantwoordelijk voor de eerste vier maatregelen, Klomp Daktechniek heeft de dakwerkzaamheden voor haar rekening genomen. Dat de bewoners slechts vier dagen overlast van de werkzaamheden in hun woning hebben ondervonden, is te danken aan de gestroomlijnde samenwerking tussen de drie genoemde onderaannemers.

Isolatie en Brandveiligheid in Bluebanddorp

Voor aanvang van de isolatiewerkzaamheden is het grind van de bestaande dakbedekking verwijderd. De bedekking zelf is behouden en doet dienst als dampremmende laag. De Waard Bouw heeft het Klomp dakteam ondersteund bij het aanbrengen van een WBDBO-voorziening (Weerstand Brand Doorlating Brand Overslag). Deze oplossing voorkomt het snel overslaan van een mogelijke brand naar naastliggende ruimtes.

Innovatieve dakoplossing

Het verduurzamen van een historische buurt gaat gepaard met uitdagende hindernissen, waaronder strenge vergunningseisen. Zo mocht het dikke isolatiemateriaal van het dak niet zichtbaar zijn vanaf de straat. Door onze innovatieve aanpak hebben we, in samenwerking met Ymere, een oplossing bedacht die toch aan de vergunningseisen voldeed.

Op een afstand van dertig centimeter van de dakrand is er een afscheiding gemaakt waar de isolatielaag tegenaan is geplaatst. Het deel tot aan de dakrand is opgevuld en de rand zelf is voorzien van een zinken deklijst. Met deze oplossing is optimale isolatie gegarandeerd terwijl het uiterlijk van het dak onveranderd is gebleven. De nieuwe grindlaag maakte het geheel af.

Dankwoord

Graag willen we onze opdrachtgever Ymere hartelijk bedanken voor de fantastische opdracht. We waarderen het vertrouwen dat zij in ons hebben gesteld en de geweldige samenwerking gedurende het hele project.

Ook willen we onze samenwerkingpartners De Waard Bouw, Lenferink en Comfort Partners bedanken. Het was opnieuw een waar genoegen om met jullie samen te werken.

Daarnaast willen we een oprecht dankwoord richten aan het dakteam van dit project, met een speciale waardering voor de uitvoerders Rinus Rietvelt en Robert Jonker, de zinkwerker Martin McWilliams en de dakdekker leermeester Benito Molhoop. Jullie inzet, vakmanschap en samenwerking waren essentieel voor de succesvolle voltooiing van de dakwerkzaamheden in Bluebanddorp. We zijn enorm dankbaar voor jullie bijdrage!

#Bluebanddorp #AmsterdamNieuwWest #verduurzaming #woningrenovatie #isolatie #dubbelglas #gevelisolatie #dakrenovatie #duurzaamwonen #samenwerking

Bekijk meer cases:

In co-making verduurzamingsproject binnenstad voltooid voor woningcorporatie Ymere

Amsterdam

Sedumdak op monumentaal pand Oosterburgergracht 15-17

Amsterdam

Herstelde allure voor Van der Pek

Amsterdam Noord

Zuiderloo is klaar voor oplevering

Heiloo

Bluebanddorp in Slotervaart is klaar voor de toekomst

Amsterdam

Storing voedingskabel NDSM opgelost door Klomp Energie

Amsterdam