CO2-neutraal dak voor twintig appartementen in de Rijpstraat

Amsterdam
Ymere
2021-10-10

Deel dit artikel:

Categorieën:

In de Rijpstraat, een rustige zijstraat van de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam, heeft Klomp Lei- en Zinkwerken in opdracht van Ymere bijgedragen aan de labelsprong naar Energielabel B van twintig appartementen, verdeeld over vier panden. Op de hellende dakvlakken -schilden genoemd- met een totale omvang van 100 m2 hebben de bitumen singels plaats gemaakt voor een goed geïsoleerde basis afgewerkt met natuurleien. Deze leien passen in het bestemmingsplan van het beschermd stadsgezicht dat voor de gehele Amsterdamse binnenstad van toepassing is.

CO2-neutraal dak

De dakbedekking is door Klomp Lei- en Zinkwerken opgebouwd uit 140 mm dikke hoog rendement PIR-platen, damp-open folie, stoflatten, panlatten en de natuursteen leien. Het geheel is afgewerkt met lood. Met deze oplossing en de dertig jaar garantie vanuit Klomp zijn de panden voorzien van de meest duurzame en CO2-vriendelijke oplossing, in lijn met de duurzaamheidsambitie van Ymere die de corporatie met de gemeente Amsterdam heeft afgestemd. Dat de natuurstenen leien zelf wel tachtig jaar meegaan betekent dat deze bij een toekomstige renovatie gewoon kunnen worden hergebruikt. De dakgoten van de dakkapellen zijn bekleed met zink en aan de voorzijde zijn de ook de hemelwaterafvoeren in zink uitgevoerd.

Ook het 275 m2 grote, platte bovendak van de vier panden is door Klomp vervangen. Het geheel is voorzien van 140 mm hoogwaardige PIR-isolatie en een met grind geballaste 2-laagse Derbigum bitumen dakbedekking die zeker veertig jaar meegaat. Voor dit werk was een gestroomlijnde samenwerking met de uitvoerder en onderaannemers onmisbaar. Klomp is dan ook zeer content met samenwerkingspartners De Waard Bouw, BQ Duiker en Noordhollandse Steigerbouw. De goede planning en dito communicatie hebben bijgedragen aan een soepel verloop van het werk.  

Bekijk meer cases:

Klomp herstelt de 15-eeuwse windvaan van de Schreierstoren | video

Amsterdam

Daken Molenvlietbrink voorzien van prachtig natuurlei

Woerden

Celsias en Klomp halen alles uit de kast voor een duurzaam Senang

Amsterdam-Oost

Klomp draagt bij aan blauw-groene daken van RESILIO

Amsterdam

Klomp draagt bij aan grootschalig onderhoud van 65 woningen van Wits

Hilversum

Hoger en groter dak op Amsterdams kantoor Adyen

Amsterdam