CO2-neutraal dak voor twintig appartementen in de Rijpstraat

Amsterdam
Ymere
2021-10-10

Deel dit artikel:

Categorieën:

In de Rijpstraat, een rustige zijstraat van de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam, heeft Klomp Lei- en Zinkwerken in opdracht van Ymere bijgedragen aan de labelsprong naar Energielabel B van twintig appartementen, verdeeld over vier panden. Op de hellende dakvlakken -schilden genoemd- met een totale omvang van 100 m2 hebben de bitumen singels plaats gemaakt voor een goed geïsoleerde basis afgewerkt met natuurleien. Deze leien passen in het bestemmingsplan van het beschermd stadsgezicht dat voor de gehele Amsterdamse binnenstad van toepassing is.

CO2-neutraal dak

De dakbedekking is door Klomp Lei- en Zinkwerken opgebouwd uit 140 mm dikke hoog rendement PIR-platen, damp-open folie, stoflatten, panlatten en de natuursteen leien. Het geheel is afgewerkt met lood. Met deze oplossing en de dertig jaar garantie vanuit Klomp zijn de panden voorzien van de meest duurzame en CO2-vriendelijke oplossing, in lijn met de duurzaamheidsambitie van Ymere die de corporatie met de gemeente Amsterdam heeft afgestemd.

Dat de natuurstenen leien zelf wel tachtig jaar meegaan betekent dat deze bij een toekomstige renovatie gewoon kunnen worden hergebruikt. De dakgoten van de dakkapellen zijn bekleed met zink en aan de voorzijde zijn de ook de hemelwaterafvoeren in zink uitgevoerd. Ook het 275 m2 grote, platte bovendak van de vier panden is door Klomp vervangen. Het geheel is voorzien van 140 mm hoogwaardige PIR-isolatie en een met grind geballaste 2-laagse Derbigum bitumen dakbedekking die zeker veertig jaar meegaat.

Gestroomlijnde samenwerking

Voor dit werk was een gestroomlijnde samenwerking met de uitvoerder en onderaannemers onmisbaar. Klomp is dan ook zeer content met samenwerkingspartners De Waard Bouw, BQ Duiker en Noordhollandse Steigerbouw. De goede planning en dito communicatie hebben bijgedragen aan een soepel verloop van het werk.  

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard