84 CV-ketels én WTW-units vervangen in wooncomplex van Pré Wonen

Wooncomplex Westerduin, Heemstede
Pré Wonen, Vereniging Van Eigenaren

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Categorieën:

Klimaattechniek
Vervanging van CV-ketels en WTW-units

Het werk aan wooncomplex Westerduin is afgerond. De afgelopen 3 maanden werden er aan de Meijerslaan 260 t/m 434 in Heemstede door Klomp 84 CV-ketels én 84 WTW-units vervangen. De veelal wat oudere bewoners –55 tot 95 jaar– zitten er weer warmpjes bij maar zo’n flinke ‘operatie’ gaat ze nou ook weer niet in de koude kleren zitten. Daarom vonden we een bedankje meer dan op z’n plaats.

Op 13 december organiseerde Klomp een eindewerk-receptie voor alle bewoners. Tot ons genoegen was er een flinke opkomst. In de middag verzamelden tientallen senioren zich in de recreatieruimte. Terwijl iedereen genoot van een heerlijk gebakje, een lekker kopje koffie en hier en daar zelfs een borreltje, maakte Willem-Jan Piet (Projectleider Installatietechniek bij Klomp) van de gelegenheid gebruik om de opdrachtgevers op dit werk hartelijk te bedanken voor hun geduld, vertrouwen en goede zorg. Aansluitend was er uiteraard tijd om nog gezellig te kletsen, waar gretig gebruik van werd gemaakt.

Klomp had op dit werk feitelijk 3 opdrachtgevers. De CV-ketels en WTW-units werden vervangen in opdracht van zowel Pré Wonen als van een 11-tal bewoners dat in dit appartementencomplex beschikt over een koopwoning. Voor de Vereniging Van Eigenaren vernieuwden we de rookgasafvoerkanalen in de leidingschachten en werden overige bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd.

Pré Wonen bezit ongeveer 13.000 woningen in Haarlem, Beverwijk, Bloemendaal en Heemstede. De woningcorporatie zorgt voor betaalbare huurwoningen voor huishoudens met een bescheiden inkomen en ‘niet-zelfredzamen’. Pré Wonen rekent en vertrouwt al jaren op Klomp als installatiepartner. Niet alleen op technisch vlak, maar ook als het gaat om ontzorging en communicatie met bewoners. In alle fases –voorbereiding, uitvoering en nazorg– doet Klomp er alles aan om de omgevingsimpact te verkleinen. Ook dat is ‘doordacht duurzaam’.

Opzichter Eric Sellen van Pré Wonen over de samenwerking met Klomp m.b.t. het project wooncomplex Westerduin:
“Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking, en dan vooral over de communicatie met de bewoners. Willem-Jan Piet heeft vooraf iedereen persoonlijk bezocht om tekst en uitleg te geven. Daarmee is een heleboel onrust weggenomen bij die mensen. Je komt ten slotte wel bij ze over de vloer. Klomp steekt dus een hoop energie in de voorbereiding van zo’n werk, en dat betaalt zich in de uitvoering uit. Dat is hun grote kracht.”

Bekijk meer cases:

Parkeren in Alkmaar: de Singelgarage is er weer klaar voor

Alkmaar

Verduurzamingsproject 119 woningen te Rijsenhout

Rijsenhout

Nieuw loden dak met slimme oplossingen voor De Waag

Amsterdam

Lands allereerste ‘Liv inn’

Hilversum

Een bijzonder NOM-project in Alkmaar

Alkmaar

Klomp zet Transvaalbuurt Haarlem op de kaart zinken blikvanger

Haarlem