Contractant Klomp heeft LEF onder handen mogen nemen

Utrecht
Gemeente Utrecht
2023-02-01

Deel dit artikel:

Categorieën:

Midden in het centrum van Utrecht staat LEF, een Montessori kindcentrum waar basisschoolleerlingen onderwijs volgen, na school kunnen verblijven en deel kunnen nemen aan de speelleergroep. LEF is het afgelopen jaar flink onder handen genomen: er zijn nieuwe klaslokalen en leerpleinen gerealiseerd, het in het pand aanwezige asbest is verwijderd en ook het dak is niet vergeten. Een deel van het dak is vervangen, een ander deel extra geïsoleerd en weer toekomstbestendig gemaakt. 

Als contractant van Gemeente Utrecht was Klomp de aangewezen partij voor de aanpassingen aan de 1.000 m2 plat en de 200 m2 schuin dak. Voor een optimaal resultaat is op zeer prettige wijze samengewerkt met Van Miltenburg Bouw & Onderhoud, het allround bouwbedrijf dat door de gemeente is aangetrokken voor het hoofdaannemerschap.

Dakspecialisten

Onze dakdekkers Jip en Pim hebben onder uitvoerderschap van én in samenwerking met uitvoerder Rinus alle werkzaamheden uitgevoerd. Deze dakspecialisten hebben in acht weken tijd 1.200 m2 dak onder handen genomen.

Jip en Pim
Jip en Pim, Klomp dakdekkers
Nieuw dak

Het gedeelte aan de voorzijde van de school is vanwege de nieuwe isolatiemaatregelen aan de binnenzijde voorzien van een volledig nieuw dak. Omdat isolatie aan binnen- én buitenzijde vanwege verstikking van het hout en potentieel optredende condensatie ongewenst is, is ervoor gekozen om het bestaande -geïsoleerde- dak volledig te verwijderen. Met het nieuwe dak kan LEF weer decennia vooruit. Vanzelfsprekend heeft het team van Klomp ook het zinkwerk, de goten en de dakkapellen voor haar rekening genomen.

Toekomstbestendig

Het dak op de achterzijde van de school is niet aan de binnenkant geïsoleerd en kon derhalve aan de buitenzijde worden voorzien van een extra isolatiepakket en een nieuwe toplaag van dakshingles. Klomp heeft tijdens het werk ook alle zestien Veluxramen vervangen. Met deze maatregelen is het kindcentrum klaar voor de toekomst.

Hierbij willen we de uitvoerder van Miltenburg nogmaals bedanken voor de optimale samenwerking. Mack, graag tot een volgend project!

Bekijk meer cases:

In co-making verduurzamingsproject binnenstad voltooid voor woningcorporatie Ymere

Amsterdam

Sedumdak op monumentaal pand Oosterburgergracht 15-17

Amsterdam

Herstelde allure voor Van der Pek

Amsterdam Noord

Zuiderloo is klaar voor oplevering

Heiloo

Bluebanddorp in Slotervaart is klaar voor de toekomst

Amsterdam

Storing voedingskabel NDSM opgelost door Klomp Energie

Amsterdam