Duurzame dakoplossing | Klomp in de houding voor de marine

Texel
Van Wijnen Vastgoedbeheer Noord b.v.- Rijksvastgoedbedrijf

Deel dit artikel:

Categorieën:

Het tweeduizend vierkante meter kunststof dak van het Mariniers Opleidingscentrum op Texel, dat recent volledig is vervangen, had duidelijk haar beste tijd gehad. Sterker nog, de bedekking van het benedendak was tijdens een storm losgewaaid en werd de laatste maanden door stoeptegels op haar plek gehouden. Reden genoeg voor het Rijksvastgoedbedrijf om naar een oplossing te zoeken.

Creatief denken door corona

Van Wijnen Vastgoedbeheer Noord b.v.,, het bouwbedrijf dat het werk mocht gaan uitvoeren, heeft op haar beurt Klomp Daktechniek ingeschakeld. Voor het meedenken, voor het nodige rekenwerk en voor de uitvoering. En toen kwam corona om de hoek kijken. Het virus en de hieruit voortkomende maatregelen staken een stokje voor het uitvoeren van het werk door het eigen team van Klomp.

Overdag werken en de avonden eenzaam op een hotelkamer doorbrengen -waar de afstand Amsterdam-Texel om vroeg- was geen oplossing. Kiezen voor partnerschappen met technisch installatiebedrijf Spoelstra en Bouwprevent uit het dichterbijgelegen Friesland was dat daarentegen wel. Gezien de significant kortere reistijd van de professionals van deze partners -veelal woonachtig in de kop van Noord-Holland- was deze samenwerking de beste optie.

Duurzame dakoplossing

De uitvoering startte met het verwijderen van het oude kunststof dak en de daaronder gelegen isolatieplaten van steenwol. Deze platen zijn naar een recyclebedrijf afgevoerd zodat ze in een ander werk opnieuw kunnen worden toegepast. Voor het dak van het opleidingscentrum koos Klomp voor toepassing van PIR isolatie en een tweelaags dakbedekkingssysteem van Derbigum. Een even energiezuinige als duurzame dakoplossing! De dakranden zijn door Zetterij IJmond opgehoogd en voorzien van zware aluminium kappen die -met het oog op de weersinvloeden op deze locatie- rondom zijn gepoedercoat.

Volledig geoutilleerd dak

Tijdens de uitvoering bleek dat ook het hemelwatersysteem aan vervanging toe was. De installatie is in samenwerking met de firma Stevens opnieuw aangelegd, voorzien van rvs aansluitingen en aangesloten op het bestaande grijswatersysteem. Met dit systeem kan het centrum het opgevangen regenwater op een nuttige manier inzetten, bijvoorbeeld voor het doorspoelen van de toiletten. ACN Bliksembeveiliging en Patina Valbeveiliging realiseerden -zoals hun namen al doen vermoeden- de bliksem- en valbeveiliging op het boven- en benedendak van het centrum.

Dank aan onze geweldige samenwerkingspartners en aan Klomp-medewerkers Rinus Rietvelt, Hans Katuuk en Tonny Lier!

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard