Duurzame dakoplossing | Klomp in de houding voor de marine

Texel
Van Wijnen - Rijksvastgoedbedrijf

Deel dit artikel:

Categorieën:

Het tweeduizend vierkante meter kunststof dak van het Mariniers Opleidingscentrum op Texel, dat recent volledig is vervangen, had duidelijk haar beste tijd gehad. Sterker nog, de bedekking van het benedendak was tijdens een storm losgewaaid en werd de laatste maanden door stoeptegels op haar plek gehouden. Reden genoeg voor het Rijksvastgoedbedrijf om naar een oplossing te zoeken.

Creatief denken door corona

Van Wijnen Vastgoedbeheer Noord b.v.,, het bouwbedrijf dat het werk mocht gaan uitvoeren, heeft op haar beurt Klomp Daktechniek ingeschakeld. Voor het meedenken, voor het nodige rekenwerk en voor de uitvoering. En toen kwam corona om de hoek kijken. Het virus en de hieruit voortkomende maatregelen staken een stokje voor het uitvoeren van het werk door het eigen team van Klomp.

Overdag werken en de avonden eenzaam op een hotelkamer doorbrengen -waar de afstand Amsterdam-Texel om vroeg- was geen oplossing. Kiezen voor partnerschappen met technisch installatiebedrijf Spoelstra en Bouwprevent uit het dichterbijgelegen Friesland was dat daarentegen wel. Gezien de significant kortere reistijd van de professionals van deze partners -veelal woonachtig in de kop van Noord-Holland- was deze samenwerking de beste optie.

Duurzame dakoplossing

De uitvoering startte met het verwijderen van het oude kunststof dak en de daaronder gelegen isolatieplaten van steenwol. Deze platen zijn naar een recyclebedrijf afgevoerd zodat ze in een ander werk opnieuw kunnen worden toegepast. Voor het dak van het opleidingscentrum koos Klomp voor toepassing van PIR isolatie en een tweelaags dakbedekkingssysteem van Derbigum. Een even energiezuinige als duurzame dakoplossing! De dakranden zijn door Zetterij IJmond opgehoogd en voorzien van zware aluminium kappen die -met het oog op de weersinvloeden op deze locatie- rondom zijn gepoedercoat.

Volledig geoutilleerd dak

Tijdens de uitvoering bleek dat ook het hemelwatersysteem aan vervanging toe was. De installatie is in samenwerking met de firma Stevens opnieuw aangelegd, voorzien van rvs aansluitingen en aangesloten op het bestaande grijswatersysteem. Met dit systeem kan het centrum het opgevangen regenwater op een nuttige manier inzetten, bijvoorbeeld voor het doorspoelen van de toiletten. ACN Bliksembeveiliging en Patina Valbeveiliging realiseerden -zoals hun namen al doen vermoeden- de bliksem- en valbeveiliging op het boven- en benedendak van het centrum.

Dank aan onze geweldige samenwerkingspartners en aan Klomp-medewerkers Rinus Rietvelt, Hans Katuuk en Tonny Lier!


Bekijk meer cases:

Nieuw leien dak voor voormalig politiepost in Haarlem

Haarlem

Duurzame renovatie van voormalig stationsgebouw in Mijdrecht

WERK IN UITVOERING

2.190 zonnepanelen voor Martinez Chocolade 

Amstelveen

Contractant Klomp heeft LEF onder handen mogen nemen

Utrecht

NOM-project 28 koopappartementen in Park Quatrebras

WERK IN UITVOERING

Klomp bouwt mee aan Zuiderloo in Heiloo | 5 deelplannen

WERK IN UITVOERING