Duurzame dakrenovatie van appartementencomplex in opdracht van Pre Wonen

Haarlem
Pre Wonen

Deel dit artikel:

Categorieën:

Duurzame dakrenovatie – Klomp timmert al jaren aan de weg op het gebied van verduurzaming. Het team van Klomp weet precies welk dak welke ingrepen nodig heeft om volledig duurzaam en toekomstbestendig te worden. In opdracht van Pre Wonen verzorgen we alle benodigde werkzaamheden van A tot Z. Voor Pre Wonen zijn we zelf de hoofdaannemer. Een geweldige primeur voor ons bedrijf!

Duurzame update

De daken van de twee appartementencomplexen gelegen aan de Londenstraat in Haarlem hebben een uitgebreide renovatie en verduurzaming ondergaan. Het project omvatte onder andere het verbeteren van de weerstand bij brand en brandoverslag, het aanbrengen van na-isolatie, het plaatsen van een nieuwe toplaag, het aanpassen van de daktoegang, het installeren van valbeveiliging en het voorzien van een aluminium afwerking. Deze upgrade resulteerde in een aanzienlijk verbeterde isolatiewaarde (Rc=6) en een toekomstbestendig dak.

Brandveilige update: Dak open voor WBDBO

In september 2022 werden veiligheidshekken geplaatst rondom het eerste blok, waarna timmerbedrijf De Waard begon met de realisatie van weerstand bij brand en brandoverslag (WBDBO). Het bestaande dak werd opengemaakt ter hoogte van de bouwmuren, om ruimte te creëren voor extra metselwerk. Hierdoor kon de bouwmuur worden verhoogd tot aan de bovenkant van het bestaande dakbedekkingspakket. Een tijdelijke dakbedekking zorgde ervoor dat het dak waterdicht bleef gedurende de werkzaamheden.

Dakrenovatie opwaardering

Na voltooiing van het eerste deel van de werkzaamheden, werd het tweede deel van het project gestart. Hierbij werd 90 mm PIR schuim aangebracht op de bestaande dakbedekking. Bovenop het schuim werd het tweelaagse Derbigumstysteem gemonteerd, samen met de aluminium afwerkranden. Aangezien het dakpakket door deze maatregelen werd verhoogd, heeft Klomp ook de daktoegang aangepast om in de toekomst veilige toegang tot het dak te garanderen. Daarnaast werden er koepels geplaatst ter hoogte van de trappenhuizen, wat resulteerde in een goede daglichtinval. Tot slot heeft onderaannemer VPN gezorgd voor de installatie van een lijnsysteem, waardoor permanente valbeveiliging werd gewaarborgd.

Minimale overlast: houten onderlaag

Dankzij het gebruik van een houten onderlaag konden de werkzaamheden worden uitgevoerd met minimale overlast voor de bewoners. Na de voltooiing van de verduurzaming van het eerste blok zijn de werkzaamheden direct gestart bij het naastgelegen complex.

Dit project heeft gezorgd voor een aanzienlijke verbetering van de brandveiligheid, isolatiewaarde en toekomstbestendigheid van de appartementencomplexen aan de Londenstraat. Het resultaat is een duurzaam en veilig woongebouw dat voldoet aan moderne standaarden en comfort biedt aan de bewoners.

Wij bedanken Pre Wonen voor het vertrouwen dat zij in ons hebben gesteld bij het uitvoeren van dit project. We willen tevens het team van Klomp Daktechniek bedanken voor hun uitstekende inzet en vakmanschap tijdens de uitvoering van dit project. Hun expertise en toewijding hebben bijgedragen aan het succesvol realiseren van de renovatie en verduurzaming van de daken.

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard

Verduurzaming hellende dakconstructies van 9 woonblokken in Weesp

Weesp

Co-Making Voltooit Duurzaamheidsproject Stadscentrum voor Ymere

Amsterdam