Duurzame renovatie van voormalig stationsgebouw in Mijdrecht

WERK IN UITVOERING
Menhir Vastgoed

Deel dit artikel:

Categorieën:

Duurzame renovatie

‘We hebben de lat wat betreft duurzaamheid hoog gelegd,’ vertelt Roland Joustra. ‘Dit is een gebouw dat we graag lang in ons bezit houden en kijkend naar de toekomst betekent dat een inrichting zonder gasaansluiting. Toen ik daar op een vrijdagmiddag met mijn kennis Edwin Klomp over in gesprek ging en hij zijn collega’s liet meedenken over hoe we dit zouden kunnen realiseren in een monumentaal pand als het stationsgebouw, raakte ik enthousiast. Klomp is wat verduurzaming betreft duidelijk een voorlopende partij. Het is niet voor niets dat ik eerst Klomp als werktuigbouwkundige aannemer heb gecontracteerd en daarna pas de bouwkundige aannemer en de onderaannemer voor de elektra heb gekozen.’

Roland Joustra, Menhir Vastgoed

“Klomp is wat verduurzaming betreft
duidelijk een voorlopende partij.”

All electric

Het all electric inrichten van het voormalige stationsgebouw brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Zeker gezien de combinatie van eten en verblijven. Dit betekent dat de kamers dertig minuten brandwerend moeten zijn wat net als de maatregelen voor het elektrificeren flink wat ruimte in beslag neemt.

Ruud Scheurs, Projectleider Klomp

‘All electric heeft consequenties voor de uitvoering. De vele luchtbehandelingskasten hebben allemaal een plek nodig en datzelfde geldt voor het systeem in de keuken dat de warmte hergebruikt en de geuren elimineert. En dan heb ik het nog niet over het leidingwerk. Het is best een uitdaging om dat voor elkaar te krijgen’. vertelt Ruud Scheurs. ‘Gelukkig heeft in de engineeringsfase al geweldig voorwerk gedaan. Dat zorgt ervoor dat de jongens van Klomp en de werknemers van de andere aannemers op de werkvloer optimaal kunnen samenwerken. We voelen ons ook gesteund door de toekomstige gebruiker van het gebouw. Tafel 4 Horeca draagt als medefinancier van de afbouw volop bij aan de verduurzamingsambitie.’

Werktuigbouwkundige oplossingen

In het kader van de duurzame renovatie van het voormalige stationsgebouw in Mijdrecht, is Klomp verantwoordelijk voor de realisatie van:
– de binnenriolering
– de waterinstallaties
– het sanitair
– de brandbestrijdinginstallaties
– de verwarminginstallaties
– de ventilatie
– de luchtbehandelinginstallaties

‘Op 14 april a.s. gaan we de luchtbehandelingskasten door het dak het pand in brengen. Je begrijp dat zo’n ingreep in een monumentaal pand andere uitdagingen met zich meebrengt dan wanneer je nieuwbouw van deze installaties voorziet. Dat maakt het overigens ook enorm leuk. We hebben het geluk gehad dat we -mijn collega’s Sander Smit en Ruben Serpenti- ook de engineering hebben mogen doen. Dat zorgt ervoor dat we van elk detail op de hoogte zijn. Gelukkig denken onze partners Klimakoel en Kerssens ook op alle vlakken mee. We zorgen met elkaar en onder leiding van mijn collega Wim Lindeman voor een optimaal duurzaam gebouw, precies zoals Menhir Vastgoed het voor ogen heeft.’ aldus Ruud Scheurs.

Duurzame renovatie van voormalig stationsgebouw in Mijdrecht
Van links naar rechts:
Roland Joustra (Menhir Vastgoed), Tom Liemburg (Architect), Wim Lindeman (Monteur W), Ruud Scheurs (Projectleider)
duurzame renovatie
duurzame renovatie
duurzame renovatie

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard