EOKS, Eikenplein

EOKS, Eikenplein

In de Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost verzorgde Dakteam Ymere de renovatie/restauratie van het voormalige onderkomen van de Elisabeth Otter-Knoll Stichting. Een bijzonder project binnen een bijzondere bouwteam-samenwerking tussen Hemubo, Consolidated Nederland en Klomp.

Aan de 3e Oosterparkstraat staat een monumentaal pand dat tussen 1905 en 1912 is gebouwd in opdracht van de Elisabeth Otter-Knoll Stichting. Sinds 1983 doet het complex dienst als appartementencomplex en in het souterrain bevinden zich ateliers van verschillende kunstenaars.

In opdracht van de huidige eigenaar Ymere is het gebouw gerenoveerd/gerestaureerd door Hemubo. Alle werkzaamheden m.b.t. dak-, lood- en zinkwerk zijn uitgevoerd door Dakteam Ymere. Dakteam Ymere is een innovatieve samenwerking tussen Consolidated Nederland, Patina Dakbeheer en Klomp. Samen verzorgen zij sinds 2012 het integrale dakonderhoud van Ymere.

Op het dak is de bestaande bitumen shingle afwerking verwijderd en vervangen door ruim 1.300 m2 nieuwe natuursteen leien. Dat klinkt simpel maar niets is minder waar. Het aanbrengen van de leien en het één-voor-één verankeren van de leien met RVS leihaken wordt door een steeds kleiner aantal specialisten beheerst. Het werk is in goed overleg met en onder toezicht van Monumentenzorg uitgevoerd. Het eindresultaat is dus niet alleen ontzettend fraai maar ook een knap staaltje vakmanschap waar we bij Klomp trots op zijn.

Naast het leien dak is ook al het loodwerk vernieuwd en zijn er nieuwe zinken goten aangebracht. 

Details

  • Locatie: Amsterdam-Oost
  • I.o.v.: Hemubo / Ymere
  • Oplevering: 2017
Delen:

Toegepaste diensten/producten

Daktechniek | Ambachtelijk vakmanschap | Leien dak | Zinken dak | Dakonderhoud