Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam
de Alliantie

Deel dit artikel:

Categorieën:

Amsterdam wil in 2040 volledig van het gas af zijn. De gemeente werkt hiervoor samen met bewoners, corporaties, netwerkbeheerders en energieleveranciers. Dat doet deed gemeente ook in de Wildeman buurt in Osdorp-oost en wel met woningcorporatie de Alliantie. In april 2022 klonk het startschot voor de verduurzaming van de flat Klarenburg, die een zeer ambitieuze bewonerscommissie op het gebied van duurzaamheid kent. Klomp heeft de flat -mede dankzij de nodige support van deze commissie en de bewoners- in het afgelopen half jaar gereed gemaakt voor stadswarmte.  
 

Nieuw transportnet voor stadswarmte 

Klomp was half april van 2022 met de werkzaamheden in dit jaren 60 appartementencomplex gestart. De eerste werkzaamheden bestonden uit het demonteren van de aanwezige transportleidingen. Op de sparingen van deze leidingen realiseerde Klomp een nieuw transportnet welke in een latere fase is aangesloten op het IWAS warmte-afleverstation van Vattenfall.  

de Alliantie
Onzichtbare techniek voor Klarenburg 

Alle 180 woningen van het complex zijn voorzien van nieuwe standleidingen. Deze leidingen komen binnen in de gangen van de woningen en zijn voorzien van een afleverset met aansluiting op de kamerthermostaat en de cv-installatie. Een nieuwe garderobekast zorgt ervoor dat de techniek onzichtbaar haar werk kan doen. De bewoners van de Klarenburg hebben daarnaast ook een mechanisch ventilatiesysteem van Climarad gekregen waarbij de woonkamerradiator voor warmtetoevoer zorgt en de drie afzuigpunten in het toilet, de badkamer en de keuken zorgen voor gewenste afvoer van lucht. De woningen zijn bovendien extra geïsoleerd én uitgerust met elektrische kookapparatuur. 

Planmatige uitdaging 

Dit project -voor Klomp het eerste appartementencomplex dat in bewoonde toestand van het gas afgaat- vroeg om secure coördinatie. Er zijn duidelijke afspraken met het nutsbedrijf, timmerlieden, elektriciens, cv-monteurs, loodgieters, schilders en schoonmakers gemaakt. Op plekken waar de planning niet haalbaar bleek, is extra aandacht aan de bewoners besteed. Goede communicatie en kleine attenties voor de bewoners droegen bij aan het tot tevredenheid volbrengen van dit uitdagende project.  

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard

Hoe is het om te werken in de techniek! Kom naar de Klomp open dag!

Niemand kan je dit beter vertellen dan onze collega’s zelf! Daarom geven zij je tijdens onze open dag graag een kijkje in de keuken. Ze laten je vol trots ons prachtige bedrijf zien en delen de leukste details. Ben jij op zoek naar een baan in de techniek of wil je een stap maken in je carrière? Sluit gerust aan bij een technische workshop of plan een speeddate sessie en vraag onze experts het hemd van het lijf!