Herstelde allure voor Van der Pek

Amsterdam Noord

Deel dit artikel:

Categorieën:

Van der Pek: Revitalisatie Succesverhaal

Een kleine honderd jaar na de bouw was de wijk een deel van haar allure verloren. Sterker nog, de 1.476 woningen stonden in 2010 op de nominatie voor sloop . Op aangeven van de bewoners en met medewerking van de gemeente en woningcorporatie is in 2015 voor een andere koers gekozen: die van renovatie. Hellendplus, zusterbedrijf van Klomp, is trots op de bijdrage die het bedrijf heeft mogen leveren aan dit omvangrijke project.

Herstel aangezicht

Alle woningen in de Van der Pekbuurt zijn -in onbewoonde staat- door de betrokken aannemers gestript en volledig geïsoleerd. Ook de funderingen zijn onder handen genomen, net als de daken: in de loop der jaren waren de oorspronkelijke dakpannen op veel daken in deze buurt vervangen door ontsierende en armoedig ogende betonpannen. Hellendplus heeft zeven woonblokken in Van der Pek mogen voorzien van in totaal 3.700 m2 Tuile du Nord dakpannen en nieuwe zinken dakgoten en heeft hiermee bijgedragen aan het herstel van het aangezicht van de wijk.

Kers op de taart

De Van der Pekbuurt is onlangs erkend als een van de winnaars van de prestigieuze BNA architectuurprijzen ‘23, uitgereikt door de Beroepsvereniging van Nederlandse Architecten. Deze erkenning benadrukt de actieve bijdrage van Hellendplus en Klomp aan dit project en onderstreept de architectonische prestatie van de Van der Pekbuurt.

Van der Pek

Bekijk meer cases:

In co-making verduurzamingsproject binnenstad voltooid voor woningcorporatie Ymere

Amsterdam

Sedumdak op monumentaal pand Oosterburgergracht 15-17

Amsterdam

Herstelde allure voor Van der Pek

Amsterdam Noord

Zuiderloo is klaar voor oplevering

Heiloo

Bluebanddorp in Slotervaart is klaar voor de toekomst

Amsterdam

Storing voedingskabel NDSM opgelost door Klomp Energie

Amsterdam