Herstelde allure voor Van der Pek

Amsterdam Noord

Deel dit artikel:

Categorieën:

Van der Pek: Revitalisatie Succesverhaal

Een kleine honderd jaar na de bouw was de wijk een deel van haar allure verloren. Sterker nog, de 1.476 woningen stonden in 2010 op de nominatie voor sloop . Op aangeven van de bewoners en met medewerking van de gemeente en woningcorporatie is in 2015 voor een andere koers gekozen: die van renovatie. Hellendplus, zusterbedrijf van Klomp, is trots op de bijdrage die het bedrijf heeft mogen leveren aan dit omvangrijke project.

Herstel aangezicht

Alle woningen in de Van der Pekbuurt zijn -in onbewoonde staat- door de betrokken aannemers gestript en volledig geïsoleerd. Ook de funderingen zijn onder handen genomen, net als de daken: in de loop der jaren waren de oorspronkelijke dakpannen op veel daken in deze buurt vervangen door ontsierende en armoedig ogende betonpannen. Hellendplus heeft zeven woonblokken in Van der Pek mogen voorzien van in totaal 3.700 m2 Tuile du Nord dakpannen en nieuwe zinken dakgoten en heeft hiermee bijgedragen aan het herstel van het aangezicht van de wijk.

Kers op de taart

De Van der Pekbuurt is onlangs erkend als een van de winnaars van de prestigieuze BNA architectuurprijzen ‘23, uitgereikt door de Beroepsvereniging van Nederlandse Architecten. Deze erkenning benadrukt de actieve bijdrage van Hellendplus en Klomp aan dit project en onderstreept de architectonische prestatie van de Van der Pekbuurt.

Van der Pek

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard

Hoe is het om te werken in de techniek! Kom naar de Klomp open dag!

Niemand kan je dit beter vertellen dan onze collega’s zelf! Daarom geven zij je tijdens onze open dag graag een kijkje in de keuken. Ze laten je vol trots ons prachtige bedrijf zien en delen de leukste details. Ben jij op zoek naar een baan in de techniek of wil je een stap maken in je carrière? Sluit gerust aan bij een technische workshop of plan een speeddate sessie en vraag onze experts het hemd van het lijf!