Leien dak voor de rode villa van de Kweektuin in Overveen

Overveen
Wessels Zeist
2022-03-01

Deel dit artikel:

Categorieën:

In Overveen realiseerde Wessels Zeist -onderdeel van VolkerWessels- project Kweekduin. Het project omvat twee fascinerende villa’s met in totaal dertien appartementen in het hoge segment. Een van de villa’s -de rode variant- is voorzien van een 224 m2 groot leien dak met zinken afwerking. Een project van Klomp Lei- en Zinkwerken.

Duurzame keuze

Met dit leien dak beschikt de rode villa over de gewenste chique uitstraling en past deze perfect bij de nabijgelegen panden die tevens zijn uitgerust met leien daken. Het dak is niet alleen een lust voor het oog, het zorgt tevens voor een waterdichte afwerking van het dak. Met een verwachte levensduur van tachtig jaar een bijzonder duurzame keuze!


Leien dak met zinken afwerking

Het leien dak en de daarop gesitueerde dakkapellen zijn volledig afgewerkt met zink. In dit project is gekozen voor een wat grotere kraal -ruim vier in plaats van twee-en-een-halve centimeter- om het statige karakter van het pand meer kracht bij te zetten.


Krachtige samenwerking

De samenwerking tussen Klomp Lei- en Zinkwerken met leverancier Lei Import en uitvoerder VolkerWessels Zeist is uitermate plezierig verlopen en heeft geresulteerd in een pand met body.

Bekijk meer cases:

Klomp herstelt de 15-eeuwse windvaan van de Schreierstoren | video

Amsterdam

Daken Molenvlietbrink voorzien van prachtig natuurlei

Woerden

Celsias en Klomp halen alles uit de kast voor een duurzaam Senang

Amsterdam-Oost

Klomp draagt bij aan blauw-groene daken van RESILIO

Amsterdam

Klomp draagt bij aan grootschalig onderhoud van 65 woningen van Wits

Hilversum

Hoger en groter dak op Amsterdams kantoor Adyen

Amsterdam