Leien dak voor de rode villa van de Kweektuin in Overveen

Overveen
Wessels Zeist
2022-03-01

Deel dit artikel:

Categorieën:

In Overveen realiseerde Wessels Zeist -onderdeel van VolkerWessels- project Kweekduin. Het project omvat twee fascinerende villa’s met in totaal dertien appartementen in het hoge segment. Een van de villa’s -de rode variant- is voorzien van een 224 m2 groot leien dak met zinken afwerking. Een project van Klomp Lei- en Zinkwerken.

Duurzame keuze

Met dit leien dak beschikt de rode villa over de gewenste chique uitstraling en past deze perfect bij de nabijgelegen panden die tevens zijn uitgerust met leien daken. Het dak is niet alleen een lust voor het oog, het zorgt tevens voor een waterdichte afwerking van het dak. Met een verwachte levensduur van tachtig jaar een bijzonder duurzame keuze!


Leien dak met zinken afwerking

Het leien dak en de daarop gesitueerde dakkapellen zijn volledig afgewerkt met zink. In dit project is gekozen voor een wat grotere kraal -ruim vier in plaats van twee-en-een-halve centimeter- om het statige karakter van het pand meer kracht bij te zetten.


Krachtige samenwerking

De samenwerking tussen Klomp Lei- en Zinkwerken met leverancier Lei Import en uitvoerder VolkerWessels Zeist is uitermate plezierig verlopen en heeft geresulteerd in een pand met body.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard