Monumentale erkers ambachtelijk voorzien van lood en zink

Amsterdam Rivierenbuurt
Logchies Renovatie en Onderhoud
2021-10-26
2021-11-03

Deel dit artikel:

Categorieën:

Logchies renovatie en onderhoud werkt op dit moment in opdracht van Ymere aan het planmatig onderhoud van negen monumentale woonblokken in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Een aantal van deze panden, gevestigd op de hoek van de Kromme Mijdrechtstraat/Meerhuizenplein en de Vrijheidslaan, bevatten monumentale erkers die niet meer aan de veiligheidsnormen voldeden. Een project waarvoor Logchies de hulp van Klomp Daktechniek heeft ingeroepen.

Lood en Zink

De vier uit hout vervaardigde erkers zijn door Logchies gedemonteerd en een-op-een in de werkplaats nagemaakt. Met inachtneming van de huidige normen uiteraard. Dat betekent onder meer dat alle erkers nu zijn uitgevoerd met dubbel glas en een stevig isolatiepakket bevatten. Na terugplaatsing was het de taak van Klomp om de erkers te voorzien van dakbedekking van lood en zink. Twee erkers zijn door onze ervaren ambachtslieden Robert Jonker en Martin MC Williams voorzien van zink (met een dikte van 1.1), de andere twee zijn uitgerust met monumentaal lood (dertig pond).

Omdat Logchies de steigers ten behoeve van de bewegingsvrijheid van de bewoners reeds had verwijderd, is de dakbedekking door Klomp in de werkplaats op maat gemaakt en vervolgens vanaf een hoogwerker geplaatst, gesoldeerd en afgemonteerd. Zowel Logchies als Klomp zijn trots op het eindresultaat dat ondanks gebruik van nieuwe materialen toch die kenmerkende, authentieke, Amsterdamse uitstraling heeft.

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard