Monumentale erkers ambachtelijk voorzien van lood en zink

Amsterdam Rivierenbuurt
Logchies Renovatie en Onderhoud
2021-10-26
2021-11-03

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Categorieën:

Logchies renovatie en onderhoud werkt op dit moment in opdracht van Ymere aan het planmatig onderhoud van negen monumentale woonblokken in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Een aantal van deze panden, gevestigd op de hoek van de Kromme Mijdrechtstraat/Meerhuizenplein en de Vrijheidslaan, bevatten monumentale erkers die niet meer aan de veiligheidsnormen voldeden. Een project waarvoor Logchies de hulp van Klomp Daktechniek heeft ingeroepen.

Lood en Zink

De vier uit hout vervaardigde erkers zijn door Logchies gedemonteerd en een-op-een in de werkplaats nagemaakt. Met inachtneming van de huidige normen uiteraard. Dat betekent onder meer dat alle erkers nu zijn uitgevoerd met dubbel glas en een stevig isolatiepakket bevatten. Na terugplaatsing was het de taak van Klomp om de erkers te voorzien van dakbedekking van lood en zink. Twee erkers zijn door onze ervaren ambachtslieden Robert Jonker en Martin MC Williams voorzien van zink (met een dikte van 1.1), de andere twee zijn uitgerust met monumentaal lood (dertig pond).

Omdat Logchies de steigers ten behoeve van de bewegingsvrijheid van de bewoners reeds had verwijderd, is de dakbedekking door Klomp in de werkplaats op maat gemaakt en vervolgens vanaf een hoogwerker geplaatst, gesoldeerd en afgemonteerd. Zowel Logchies als Klomp zijn trots op het eindresultaat dat ondanks gebruik van nieuwe materialen toch die kenmerkende, authentieke, Amsterdamse uitstraling heeft.

Bekijk meer cases:

Authentieke leien dak op tempel door ambachtelijk meesterwerk

Purmerend

Duurzame dakoplossing | Klomp in de houding voor de marine

Texel

Monumentale erkers ambachtelijk voorzien van lood en zink

Amsterdam Rivierenbuurt

Vernieuwd ketelhuis voor VVE Parnassiaveld

Amsterdam

CO2-neutraal dak voor twintig appartementen in de Rijpstraat

Amsterdam

Klomp draagt bij aan blauw-groene daken van RESILIO

Amsterdam