Monumentale erkers ambachtelijk voorzien van lood en zink

Amsterdam Rivierenbuurt
Logchies Renovatie en Onderhoud
2021-10-26
2021-11-03

Deel dit artikel:

Categorieën:

Logchies renovatie en onderhoud werkt op dit moment in opdracht van Ymere aan het planmatig onderhoud van negen monumentale woonblokken in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Een aantal van deze panden, gevestigd op de hoek van de Kromme Mijdrechtstraat/Meerhuizenplein en de Vrijheidslaan, bevatten monumentale erkers die niet meer aan de veiligheidsnormen voldeden. Een project waarvoor Logchies de hulp van Klomp Daktechniek heeft ingeroepen.

Lood en Zink

De vier uit hout vervaardigde erkers zijn door Logchies gedemonteerd en een-op-een in de werkplaats nagemaakt. Met inachtneming van de huidige normen uiteraard. Dat betekent onder meer dat alle erkers nu zijn uitgevoerd met dubbel glas en een stevig isolatiepakket bevatten. Na terugplaatsing was het de taak van Klomp om de erkers te voorzien van dakbedekking van lood en zink. Twee erkers zijn door onze ervaren ambachtslieden Robert Jonker en Martin MC Williams voorzien van zink (met een dikte van 1.1), de andere twee zijn uitgerust met monumentaal lood (dertig pond).

Omdat Logchies de steigers ten behoeve van de bewegingsvrijheid van de bewoners reeds had verwijderd, is de dakbedekking door Klomp in de werkplaats op maat gemaakt en vervolgens vanaf een hoogwerker geplaatst, gesoldeerd en afgemonteerd. Zowel Logchies als Klomp zijn trots op het eindresultaat dat ondanks gebruik van nieuwe materialen toch die kenmerkende, authentieke, Amsterdamse uitstraling heeft.

Bekijk meer cases:

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard

Verduurzaming hellende dakconstructies van 9 woonblokken in Weesp

Weesp

Co-Making Voltooit Duurzaamheidsproject Stadscentrum voor Ymere

Amsterdam

Sedumdak op monumentaal pand Oosterburgergracht 15-17

Amsterdam

Herstelde allure voor Van der Pek

Amsterdam Noord