Monumentaal pand verrijkt met 1.300 m2 natuursteen leien dak

EOKS, Eikenplein in Amsterdam-Oost
Hemubo / Ymere

Deel dit artikel:

Categorieën:

In de Transvaalbuurt in Amsterdam-Oost verzorgde Dakteam Ymere de renovatie / restauratie van het voormalige onderkomen van de Elisabeth Otter-Knoll Stichting (EOKS). Een bijzonder project binnen een bijzondere bouwteam-samenwerking tussen Hemubo, Consolidated Nederland en Klomp.

Aan de 3e Oosterparkstraat staat een monumentaal pand dat tussen 1905 en 1912 is gebouwd in opdracht van de Elisabeth Otter-Knoll Stichting (EOKS). Sinds 1983 doet het complex dienst als appartementencomplex en in het souterrain bevinden zich ateliers van verschillende kunstenaars.

In opdracht van de huidige eigenaar Ymere is het gebouw gerenoveerd/gerestaureerd door Hemubo. Alle werkzaamheden m.b.t. dak-, lood- en zinkwerk zijn uitgevoerd door Dakteam Ymere. Dakteam Ymere is een innovatieve samenwerking tussen Consolidated Nederland, Patina Dakbeheer en Klomp. Samen verzorgen zij sinds 2012 het integrale dakonderhoud van Ymere.

Nieuwe natuursteen leien dak

Op het dak is de bestaande bitumen shingle afwerking verwijderd en vervangen door ruim 1.300 m2 nieuwe natuursteen leien dak. Dat klinkt simpel maar niets is minder waar. Het aanbrengen van de leien en het één-voor-één verankeren van de leien met RVS leihaken wordt door een steeds kleiner aantal specialisten beheerst. Het werk is in goed overleg met en onder toezicht van Monumentenzorg uitgevoerd. Het eindresultaat van deze natuursteen leien dak is dus niet alleen ontzettend fraai maar ook een knap staaltje vakmanschap waar we bij Klomp trots op zijn.

Naast het natuursteen leien dak is ook al het loodwerk vernieuwd en zijn er nieuwe zinken goten aangebracht.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard