Nieuw leien dak voor voormalig politiepost in Haarlem

Haarlem
2023-02-27
2023-04-14

Deel dit artikel:

Categorieën:

In Haarlem staat een statig, in 1912 gebouwd pand dat in haar beginjaren dienst deed als politiepost en dienstwoning voor de gemeente Heemstede. In de jaren 20 werd het pand de thuisbasis van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen en inmiddels is het monument eigendom van een particulier die hier met veel plezier woont.

Nieuw leien dak
leien dak

Kenmerkend voor het gebouw zijn de vrijstaande baksteenarchitectuur in twee lagen met natuursteendetails op een hoge hardstenen plint en de prachtige gebogen erker met natuurstenen bekroning met het wapen van Heemstede. Het dak van dit bijzondere gebouw bleek eind 2022 aan vervanging toe. Om de allure van het monumentale pand te behouden, koos de eigenaresse voor toepassing van nieuw lei op het dak.

Duurzame oplossing

Met deze keuze heeft de eigenaresse voldaan aan de voorwaarden voor monumentale panden en heeft ze tegelijkertijd ook geïnvesteerd in duurzaamheid. Leien dakbedekking gaat namelijk meer dan honderd jaar mee. Een behoorlijk contrast met dakshingels die weliswaar in aanschaf de helft goedkoper zijn, maar ook slechts vijftien jaar meegaan.

Klein dak, groot werk
Uitvoerder Richard

‘Het was een klein dak, maar wel een hoop werk. We zijn gestart met het afhalen en afvoeren van de oude leien en hebben in de afgelopen weken 21 m2 nieuw lei gelegd. Daarnaast hebben we gezorgd voor montage van nieuwe goten en nieuwe indekloketjes voor een optimale waterafvoer.’

– Richard Kroes

Teamwork in de hoogte

Dit project werd geleid door Richard Kroes en uitgevoerd door zijn zoon en collega Melvin Kroes, evenals collega Diego Admiraal van Klomp Lei en Zink. Met hun vakmanschap en expertise hebben zij gezorgd voor de succesvolle renovatie van het dak van de voormalige politiepost in Haarlem. Het project nam twee weken in beslag en het resultaat mag er zijn: een prachtig nieuw leien dak dat beschermd is tegen de elementen.

Leidekker Diego
Leidekker Melvin

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard