Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen
Bejo Zaden

Deel dit artikel:

Categorieën:

Het nieuwe hoofdkantoor van Bejo Zaden, gevestigd in Warmenhuizen, is met trots afgerond. Klomp BV, samen met het toegewijde bouwteam bestaande uit De Geus Bouw, Elektropartners, Me-2 architecten en Adviesbureau Sijperda Hardy, heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor de bouw van dit opvallende duurzame gebouw. Klomp heeft een cruciale rol gespeeld in het verzorgen van een optimaal binnenklimaat voor het kantoorpand.

Bejo Zaden, internationaal familiebedrijf

Dit internationale familiebedrijf staat bekend om zijn toonaangevende rol in de veredeling, productie en verkoop van groentezaden, met vestigingen verspreid over meer dan dertig landen wereldwijd. Het nieuwe hoofdkantoor van Bejo Zaden, bestaande uit drie verdiepingen en een ruime parkeerkelder van 3600 vierkante meter, is een opvallende toevoeging aan de skyline van Warmenhuizen.

Optimaal binnenklimaat

Het kantoorpand met een totaaloppervlak van circa 5400 vierkante meter biedt een werkomgeving waar comfort en duurzaamheid samenkomen, waarbij het geavanceerde gebouwbeheersysteem PRIVA het werkcomfort van alle circa 375 medewerkers waarborgt.

Levensader van het kantoorpand

In het hart van het duurzame kantoorpand bevindt zich een bron van energie: de aardbodem zelf. Klomp heeft een open bron gerealiseerd van 180 meter diep en met een doorsnede van 90 centimeter. Deze bron fungeert als de levensader van het pand, zowel voor opwekking als regeneratie van energie. Daarnaast zorgen drie luchtbehandelingskasten voor een continue circulatie van frisse lucht in alle kantoorvertrekken. Om maximaal comfort te garanderen, zijn 42 kilometer aan vloerverwarmingsslangen geïnstalleerd, waardoor elke hoek van het gebouw een aangename temperatuur heeft.

De technische installaties voor verwarming, koeling en ventilatie zijn zorgvuldig ontworpen en geïmplementeerd, met oog voor de toekomst en duurzaamheid. Innovatieve oplossingen zoals het geavanceerde gebouwbeheersysteem en de diepe open bron dragen bij aan een efficiënte energieopwekking en regeneratie, wat resulteert in aanzienlijke vermindering van het energieverbruik en de CO2-uitstoot.

Meer weten over dit bijzondere project?

Lees dan hieronder het volledige artikel dat is verschenen in Vakblad Industriebouw, waarin ook onze samenwerkingspartners aan het woord komen. Op pagina 25 worden de technische installaties en innovatieve oplossingen van Klomp, onder leiding van projectleider Erik Slagter, uitgebreid besproken. Daarnaast komt bedrijfsleider Carlo Nonneman aan het woord, waarbij hij het belang van duurzaamheid benadrukt.

Benieuwd naar het bouwproces?

Bekijk de timelapse video van de bouwwerkzaamheden en ontdek hoe dit state-of-the-art hoofdkantoor tot stand is gekomen.

Video gemaakt door JuRgen van Baar, Visual Communication Manager bij Bejo, april ’22

Bejo Zaden en Partners: Een Gedeeld Succes

Klomp is trots op deze mooie referentie en dankt opdrachtgever Bejo Zaden en samenwerkingspartners De Geus Bouw, Elektropartners, Me-2 architecten en Sijperda Hardy Adviesbureau voor het vertrouwen en en de fijne samenwerking.

Inzet voor duurzaamheid

Wij blijven ons inzetten voor duurzame installaties en innovatieve oplossingen, waarmee we een positieve impact hebben op het milieu en het comfort van onze klanten verbeteren. Neem voor meer informatie over ons bedrijf en onze diensten gerust contact met ons op!

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard

Hoe is het om te werken in de techniek! Kom naar de Klomp open dag!

Niemand kan je dit beter vertellen dan onze collega’s zelf! Daarom geven zij je tijdens onze open dag graag een kijkje in de keuken. Ze laten je vol trots ons prachtige bedrijf zien en delen de leukste details. Ben jij op zoek naar een baan in de techniek of wil je een stap maken in je carrière? Sluit gerust aan bij een technische workshop of plan een speeddate sessie en vraag onze experts het hemd van het lijf!