Een gouden combi van NOM- en gasvrij wonen

Lauwers, Alphen aan den Rijn
Woonforte
2020-05-01
2020-09-01

Deel dit artikel:

Categorieën:

Installatietechniek, Daktechniek, Energie

 

Project Lauwers in Alphen aan den Rijn, een goed voorbeeld van een project dat perfect in lijn is met de visie van Klomp: doordacht duurzaam. Begin maart klonk het startsignaal voor de verbouwing van de eerste woning. Maar liefst 56 woningen zijn door Klomp gasvrij gemaakt! De 28 eengezinswoningen zijn “Nul op de meter” (NOM) en 28 de maisonnettewoningen “Bijna Nul op de Meter “ (NOM) geworden, zijn helemaal klaargestoomd voor een duurzame toekomst! Een mooi project waar we samen met alle betrokken partijen aan hebben gewerkt. Ja samen, want een project van deze omvang vergt een zeer goede samenwerking tussen alle partijen.

 
NOM- en gasvrij wonen

De woningen op Lauwers zijn door Klomp helemaal gasvrij gemaakt! Hierdoor kunnen de bewoners voortaan koken op een, door de woningbouw geleverde, inductie kookplaat. Aan de hand van de wensen van de bewoners zijn er splinternieuwe keukens, badkamers en wc’s geïnstalleerd. De CV-installaties zijn vervangen door warmtepompen in combinatie met nieuwe convectoren, mechanische ventilatieboxen met CO-sensoren en Climarad WTW in de woonkamer. De nieuwe installaties zijn voorzien van energiemonitoring waarmee onnodig energieverbruik kan worden opgespoord en energiebesparende maatregelen in kaart kunnen worden gebracht.

De experts van Rutges Vernieuwt hebben alle voor- en achtergevels vervangen. De woningen hebben een zeer fraai uiterlijk gekregen en zijn allemaal voorzien van nieuwe kozijnen met energiezuinig driedubbel glas. Daarnaast hebben onze mannen van Klomp Dak de bestaande dakbedekking vervangen door een nieuw geïsoleerd dak. Als finishing touch zijn er zonnepanelen op het dak aangebracht door Klomp Energie.

Alles goed doordacht en duurzaam.

Project Lauwers was niet alleen een mooi maar ook een zeer uniek project. Uniek omdat er iedere dag een compleet gerenoveerde woning werd opgeleverd die slechts binnen 18 dagen helemaal was verduurzaamd en van het gas zijn losgemaakt. Met een resultaat dat er mag wezen. Kortom, een fantastisch project waar we uiteraard ontzettend trots op zijn!

Nom en gasvrij wonen
Renovatie/verduurzaming van 28 eengezinswoningen (EPV) en 28 maisonnette woningen.

 

Bekijk meer cases:

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard

Verduurzaming hellende dakconstructies van 9 woonblokken in Weesp

Weesp

In co-making verduurzamingsproject binnenstad voltooid voor woningcorporatie Ymere

Amsterdam

Sedumdak op monumentaal pand Oosterburgergracht 15-17

Amsterdam

Herstelde allure voor Van der Pek

Amsterdam Noord

Zuiderloo is klaar voor oplevering

Heiloo