Renovatie in het hart van de Jordaan!

De Jordaan, Amsterdam

Deel dit artikel:

Categorieën:

Midden in de Amsterdamse Jordaan heeft Van Braam-Minnesma samen met Klomp en Hellendplus gewerkt aan de renovatie van een drietal panden van woningcorporatie Eigenhaard. Dat de verbeteringen aan de woningen in de Derde Looiersdwarsstraat nogal rigoureus waren, bewijst het gegeven dat -vanwege beschermd stadsgezicht- alleen de voorgevels intact zijn gebleven en de overige woningdelen volledig zijn vervangen.

Samenwerking

De gevels zijn opgevangen met een tijdelijke stalen stutconstructie zodat de teams van Van Braam-Minnesma, Klomp Lei en Zink en Hellendplus veilig hun werk konden uitvoeren. Deze binnenstedelijke renovatie was vanwege het kleine straatje midden in onze hoofdstad een flinke uitdaging. Er kon bijvoorbeeld geen bouwplaats worden ingericht en parkeren was niet eenvoudig. Gelukkig hebben de teams vaker met dit bijltje gehakt en werden er vindingrijke oplossingen bedacht. Het team van Klomp liet de dakmaterialen gefaseerd aanvoeren, zodat er geen opslag nodig was. De aangeleverde materialen bestonden voornamelijk uit zinken roeven, zinken kappen, kruispannen en zinken felsplaten.

Renovatie

Deze renovatie viel onder het beschermd stadsgezicht wat betekent dat er rekening moest worden gehouden van de cultuurhistorische waarde van de panden. Dé reden dat er voor zinken daken is gekozen. Op deze drie woningen plaatste Klomp dan ook een zinken dak met deels roeven banen en deels kruispannen. De afwerking bestond uit zinken deklijsten en de zijgevels werden bekleed met waterdichte felsbekleding. Met elkaar een lust voor het oog!

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard