Parkeren in Alkmaar: de Singelgarage is er weer klaar voor

Alkmaar
2021-07-02

Deel dit artikel:

Categorieën:

De Singelgarage is er weer klaar voor

Een jaar na de brand is de ondergrondse Singelgarage in Alkmaar weer klaar voor gebruik. De schade als gevolg van de aangestoken brand was flink. Meerdere kanaalplaten moesten worden vervangen en voorzien van een nieuwe afdeklaag. Van de installaties bleef er geen enkele onbeschadigd. De samenwerkende partijen Klomp BV, Elektropartners en Bouwbedrijf K_Dekker hebben de aanbesteding van de Gemeente Alkmaar gewonnen om de toegetakelde garage volledig te herstellen.

Op 1 juli 2020 brak er brand uit op niveau -2. Meer dan 200 brandweerlieden en speciale apparatuur werd ingezet om de brand te bestrijden. In enkele vloerplaten waren letterlijk gaten geslagen en veel installaties zijn beschadigd geraakt.

Klomp en Elektropartners werden aangesteld voor de vervangingswerkzaamheden van het installatiegedeelte. Elektropartners nam het e-gedeelte voor haar rekening, Klomp zorgde voor het w-deel. Een logische rolverdeling voor de bedrijven die met grote regelmaat aan interessante projecten samenwerken.

Klomp heeft alle bedieningen van de afsluiters van de droge blusleiding, alle RVS lijnroosters (230 meter) en de dompelpompen in de garage vervangen. De hemelwaterafvoer heeft plaats gemaakt voor rvs varianten en een RWA-installatie is geïnstalleerd. De nieuwe RWA-ventilatoren zijn in staat 270.000m3/h af te voeren. Een ongekende hoeveelheid! Door nieuwe overdrukventilatoren in de trappenhuizen te plaatsen, zorgt Klomp bovendien voor vrij zicht om de garage op veilige wijze te verlaten.

Het resultaat van alle werkzaamheden is een parkeergarage die voldoet aan de eisen van deze tijd en weer jarenlang vooruit kan. De drie samenwerkende bedrijven zijn -net als gemeente Alkmaar- zeer content met het resultaat van dit samenwerkingsproject. 

 

Bekijk meer cases:

Jonas’, paradepaardje van architect, aannemer en installateur

IJburg, Amsterdam

Klomp herstelt de 15-eeuwse windvaan van de Schreierstoren | video

Amsterdam

Daken Molenvlietbrink voorzien van prachtig natuurlei

Woerden

Celsias en Klomp halen alles uit de kast voor een duurzaam Senang

Amsterdam-Oost

Klomp draagt bij aan blauw-groene daken van RESILIO

Amsterdam

Klomp draagt bij aan grootschalig onderhoud van 65 woningen van Wits

Hilversum