Toekomstbestendige energieoplossing voor Albeton Amsterdam

Westelijk Havengebied, Amsterdam
Albeton Amsterdam
2022-07-01
2022-08-31

Deel dit artikel:

Categorieën:

Klomp Energie en Zenon Energy hebben een toekomstbestendige maatwerkoplossing gerealiseerd voor Albeton Amsterdam, nadat het bedrijf al geruime tijd te maken had met een overschrijding van de geleverde energie. De twee bedrijven hebben samengewerkt om Albeton Amsterdam een energieoplossing op maat te bieden, zowel voor de korte termijn als voor de toekomst.

Het probleem van Albeton Amsterdam

Albeton Amsterdam, gevestigd in het Westelijk Havengebied in Amsterdam, beschikt over één van de modernste betoncentrales van Nederland. Zo heeft Albeton Amsterdam één van de grootste elektrische kranen van de Benelux geïnstalleerd met een gewicht van 330 ton en een hoogte van 32 meter. Al geruime tijd ondervond het bedrijf problemen met de netcongestie en het transportvermogen. Het gecontracteerde transportvermogen van Albeton Amsterdam was zo laag dat het overschrijden van het technisch maximale vermogen onvermijdelijk was gebleken.

Albeton Amsterdam had logischerwijs om verhoging van het transportvermogen verzocht, maar dit zou niet voor 2026 kunnen plaatsvinden. Het bedrijf had al twee officiële waarschuwingen ontvangen en er zou een boete volgen als er niet snel een energieoplossing voor dit probleem zou worden gevonden. Omdat er geen uitweg voor dit terugkerende probleem leek te zijn, had Albeton Amsterdam de hulp van Klomp Energie en Zenon Energy ingeroepen.

Toekomstbestendige maatwerkoplossing

Samen met Zenon Energy zijn wij aan de slag gegaan om Albeton Amsterdam een energieoplossing op maat te bieden. Een zeecontainer met daarin een batterij die speciaal voor de klant op maat was gemaakt zorgde voor een stabiel verbruik van het net én voor een oplossing om piekvermogen op te vangen en hun virtuele netbelasting te verminderen. Hierdoor kon Albeton Amsterdam tevens de continuïteit van de fabrieken bewaken.

Lees hier alles over de mogelijkheden van duurzame energieopslag >

Een win-win-situatie

Maar de batterij biedt nog meer voordelen! Zo is het mogelijk de accu beschikbaar te stellen aan het net. Op deze manier kan de accu de netbeheerder ondersteunen door het openbare net te stimuleren én te stabiliseren. Vanzelfsprekend levert dit ook de nodige inkomsten op. Daarbij komt dat de accu kan worden aangesloten op een systeem dat volledig automatisch gaat handelen op de energiemarkt. Het systeem koopt energie zodra de prijzen laag zijn. Hoe dit in z’n werk gaat? De speciale titaniumchemie die wordt gebruikt in het systeem van Zenon Energy is op een unieke wijze in staat om meerdere cycli per dag uit te voeren. Dit zal Albeton Amsterdam op den duur flink wat geld besparen. Een win-win-situatie dus!

De rol van Klomp Energie

Als ervaren én gecertificeerd elektrotechnisch bedrijf, waren wij de aangewezen partij voor de elektrotechnische realisatie van deze maatwerkoplossing. Klomp Energie is onlangs BRL6000 gecertificeerd, waardoor wij alle aanpassingen kunnen en mogen doen; zonder beperkingen. Onze ervaren engineers en gediplomeerde monteurs hebben dan ook een belangrijk steentje bijgedragen aan de realisatie van deze accu.

De voordelen voor Albeton Amsterdam
  • Geen waarschuwingen en boetes meer
  • Netaansluiting blijft behouden
  • Binnen drie jaar is de investering terugverdiend

“Wij zijn enorm blij en dankbaar dat Klomp Energie en Zenon Energy ons deze toekomstbestendige maatwerkoplossing hebben geboden. Hierdoor kan onze betoncentrale blijven bestaan. Ze hebben ons niet alleen een uitweg, maar ook mooie kansen voor de toekomst geboden. Gelukkiger kun je ons niet maken!”

– Sander van Ewijk, Albeton Amsterdam

Ook een toekomstbestendige maatwerkoplossing?

Ondervindt u als ondernemer ook hinder van een overbelast netwerk en bent u benieuwd wat wij, in samenwerking met Zenon Energy, voor u kunnen betekenen? Lees dan hier alles over

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard

Hoe is het om te werken in de techniek! Kom naar de Klomp open dag!

Niemand kan je dit beter vertellen dan onze collega’s zelf! Daarom geven zij je tijdens onze open dag graag een kijkje in de keuken. Ze laten je vol trots ons prachtige bedrijf zien en delen de leukste details. Ben jij op zoek naar een baan in de techniek of wil je een stap maken in je carrière? Sluit gerust aan bij een technische workshop of plan een speeddate sessie en vraag onze experts het hemd van het lijf!