Klomp verzorgd totaalinstallatie voor optimaal werkcomfort

voormalige DAF-fabriek in Amsterdam

Deel dit artikel:

Categorieën:

Het Amsterdamse IT-bedrijf Quanza is verhuisd naar de voormalige DAF-fabriek aan de Willem Fenengastraat 7, zo’n 100 meter van het voormalige hoofdkwartier. “QHQ 3.0” is een moderne werkomgeving geworden voor meer dan 100 mensen, voorzien van onder andere een eigen Proof Of Concept-lab, een groot spares-magazijn, een volledig redundant netwerk, no-break noodstroom voor de 24×7 NOC en een gameroom.

Het interieur is ontworpen door Kersing Interieurarchitectuur, een nieuwe opdrachtgever van Klomp. Het door Wilco Kersing geleide bureau ontwerpt en realiseert met name verbouwingen en inrichtingen van kantoren, woonhuizen, historische gebouwen en monumenten. Wilco Kersing over dit project in het Amstelkwartier:

“Het woord Engineering is onderdeel van de bedrijfsnaam van Quanza en staat precies voor wat zij dagelijks doen: het toepassen van kennis om IT-infrastructuur te ontwerpen, bouwen, beheren en verbeteren. Het concept van het interieur spiegelt de open structuur van het bedrijf en geeft de gebruiker het gevoel dat elke ruimte verbonden is met de volgende; als een dorp met allerlei functies.

Dit wordt verbeeld door de grote stalen trap, de vergaderzalen die op de verdiepingsrand balanceren, het centrale plein en zelfs het koffiehuis. Ook dit keer wilden we de bestaande kwaliteiten van het historische gebouw zichtbaar maken en combineren met gedurfde moderne ingrepen. Zoals altijd met aandacht voor detail, materiaal, afwerking, authenticiteit en functionaliteit. We combineerden het industriële karakter van de voormalige autofabriek met een bijna huiselijke inrichting.”

Totaalinstallatie voor optimaal werkcomfort

Klomp heeft op dit project onder andere de elektrotechnische installaties, koeltechniek, ventilatietechniek en sanitair verzorgd. De bestaande installaties zijn geheel aangepast aan de nieuwe gebruiker, met substantiële groei als uitgangspunt. Daarmee heeft Klomp zorggedragen voor de totaalinstallatie voor optimaal werkcomfort van Quanza.

Bij Klomp zijn we onder de indruk van Kersing’s eigenzinnige, creatieve en tevens uiterst productieve aanpak. We zijn dan ook trots op dit project en hopen deze inspirerende samenwerking spoedig een vervolg te geven.

 

Bekijk meer cases:

Klomp herstelt de 15-eeuwse windvaan van de Schreierstoren | video

Amsterdam

Daken Molenvlietbrink voorzien van prachtig natuurlei

Woerden

Celsias en Klomp halen alles uit de kast voor een duurzaam Senang

Amsterdam-Oost

Klomp draagt bij aan blauw-groene daken van RESILIO

Amsterdam

Klomp draagt bij aan grootschalig onderhoud van 65 woningen van Wits

Hilversum

Hoger en groter dak op Amsterdams kantoor Adyen

Amsterdam