Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard
Lenferink
2022-05-02

Deel dit artikel:

Categorieën:

Woonwaard staat voor een grote uitdaging: vóór 2050 moeten al haar 14.500 woningen verduurzaamd zijn. Deze ambitieuze doelstelling vereist aanzienlijke inspanningen. In samenwerking met comaker Lenferink hebben we met succes het verduurzamingsproject van dertien woonblokken in Heerhugowaard voltooid, waarbij in totaal 116 woningen zijn aangepakt. Hellendplus, zusterbedrijf van Klomp, was als onderaannemer verantwoordelijk voor de verbetering van de daken, wat een belangrijk onderdeel van dit project vormde.

Dakverduurzaming: standaard werk voor significante voordelen

Het is voor Klomp-Hellendplus eigenlijk gesneden koek: daken slopen, isoleren en voorzien van dakpannen. Maar deze relatief standaard werkzaamheden leveren aanzienlijke voordelen op voor zowel de woningcorporatie als haar bewoners. De woningen worden energiezuiniger, bieden meer comfort en zullen aanzienlijk lagere stookkosten met zich meebrengen. Kortom, deze woningen zijn nu volledig klaar voor de toekomst.

Elk woonblok vergde twee weken werk

Het voltooien van de werkzaamheden voor elk woonblok nam ongeveer twee weken in beslag. Tijdens deze periode voerde het Hellendplus-team sloopwerkzaamheden uit, plaatste 20 cm dikke prefab isolatieplaten die met behulp van een hijskraan werden aangeleverd, en verzorgde de opbouw van de daken. Bovendien omvatte dit werk het verwijderen van oude dakramen en het installeren van nieuwe Velux-ramen, evenals het creëren van nieuwe dakgoten en het aanbrengen van aluminium afwerkingen.

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard