Verduurzaming centraal bij dakrenovatie appartementencomplex Azaleastraat

Badhoevedorp
Ymere

Deel dit artikel:

Categorieën:

De seniorenflat aan de Azaleastraat in Badhoevedorp heeft een transformatie ondergaan met de succesvolle voltooiing van een grootschalig verduurzamingsproject. Het dakisolatiepakket van van 70 mm PU voldeed niet langer aan de hoge normen van woningcorporatie Ymere, wat leidde tot de dringende behoefte aan verbeteringen. Daarom heeft de woningcorporatie samenwerkingspartner Klomp opdracht gegeven het 800 m2 grote dak van een toekomstbestendig isolatiepakket te voorzien.

Verduurzamingssucces gerealiseerd!

Het verduurzamingsproces begon met de inzet van Klomp Daktechniek, die vol enthousiasme begon met de werkzaamheden aan het appartementencomplex aan de Azaleastraat. Om het oude dakisolatiepakket te vervangen, werd het grind door AB Clean verwijderd. AB Clean, een gespecialiseerd bedrijf in het zuigen en blazen van droge stoffen, vervoerde het grind naar het reinigingsbedrijf. Vervolgens werd het dak grondig gereinigd en voorzien van een geavanceerde 90 mm PIR-isolatie.

Samenwerking voor duurzaamheid

Een ervaren team van Klomp, bestaande uit Rinus Rietvelt, Ben Anthonie, Damian Klaassen-Bos en twee deskundigen uit de flexibele schil, zette daarna de volgende stap door een tweelaagse dakbedekking van Derbigum aan te brengen. Deze bitumen dakbedekking biedt een ongeëvenaarde duurzaamheid en maakt het dak de komende veertig jaar bestand tegen alle weersomstandigheden en schadelijke uv-straling.

Toekomstbestendig isolatiepakket

Met de installatie van nieuwe schoorstenen, uitgevoerd door KTR3, werd een belangrijke mijlpaal bereikt in het verduurzamingsproces. Daarna nam AB Clean de verantwoordelijkheid voor het aanbrengen van de grindlaag, die nodig is voor de juiste ballast. Wat deze fase extra bijzonder maakt, is dat AB Clean gerecycled grind heeft gebruikt, waardoor de grindlaag volledig circulair is en een duurzame bijdrage levert aan het project.

Grootschalige verduurzaming voltooid

Met het succesvolle voltooien van dit grootschalige verduurzamingsproject kunnen de bewoners van de seniorenflat aan de Azaleastraat in Badhoevedorp nu genieten van een comfortabele en energiezuinige woonomgeving.

Met het succesvolle resultaat van dit project zal de seniorenflat aan de Azaleastraat dienen als een inspirerend voorbeeld voor andere vastgoedontwikkelaars en woningcorporaties die streven naar verduurzaming. Het toont aan dat met de juiste expertise en toewijding, het mogelijk is om bestaande gebouwen te transformeren in duurzame en energie-efficiënte woongebieden.

Bekijk meer cases:

In co-making verduurzamingsproject binnenstad voltooid voor woningcorporatie Ymere

Amsterdam

Sedumdak op monumentaal pand Oosterburgergracht 15-17

Amsterdam

Herstelde allure voor Van der Pek

Amsterdam Noord

Zuiderloo is klaar voor oplevering

Heiloo

Bluebanddorp in Slotervaart is klaar voor de toekomst

Amsterdam

Storing voedingskabel NDSM opgelost door Klomp Energie

Amsterdam