Verduurzaming centraal bij dakrenovatie appartementencomplex Azaleastraat

WERK IN UITVOERING

Deel dit artikel:

Categorieën:

De seniorenflat aan de Azaleastraat in Badhoevedorp is aan verduurzaming toe. Het huidige dakisolatiepakket van 70 mm PU voldoet niet meer aan de normen die het ambitieuze Ymere hanteert. Daarom heeft de woningcorporatie samenwerkingspartner Klomp opdracht gegeven het 800 m2 grote dak van een toekomstbestendig isolatiepakket te voorzien.

Verduurzaming

Klomp Daktechniek is gestart met de verduurzaming van het appartementencomplex aan de Azaleastraat. Het grind op het bestaande dak wordt door AB Clean -gespecialiseerd in het zuigen en blazen van droge stoffen- verwijderd en naar het reinigingsbedrijf vervoerd. Daarna wordt het dak schoongemaakt en voorzien van een 90 mm PIR-isolatie.

Het team van Klomp -bestaande uit Rinus Rietveld, Ben Anthonie, Damian Klaassen-Bos en twee experts uit de flexibele schil- brengt vervolgens de tweelaagse dakbedekking van Derbigum aan. Met deze bitumen dakbedekking is het dak de komende veertig jaar bestand tegen alle weersomstandigheden en uv-straling.

Na het plaatsen van de nieuwe schoorstenen door KTR3 zorgt AB Clean voor het aanbrengen van de grindlaag voor de nodige ballast. Hiervoor gebruikt het bedrijf gerecycled grind waarmee deze laag volledig circulair is.

Bekijk meer cases:

Nieuw leien dak voor voormalig politiepost in Haarlem

Haarlem

Duurzame renovatie van voormalig stationsgebouw in Mijdrecht

WERK IN UITVOERING

2.190 zonnepanelen voor Martinez Chocolade 

Amstelveen

Contractant Klomp heeft LEF onder handen mogen nemen

Utrecht

NOM-project 28 koopappartementen in Park Quatrebras

WERK IN UITVOERING

Klomp bouwt mee aan Zuiderloo in Heiloo | 5 deelplannen

WERK IN UITVOERING