Verduurzaming hellende dakconstructies van 9 woonblokken in Weesp

Weesp
Ymere

Deel dit artikel:

Categorieën:

Klomp-Hellendplus helpt vastgoedbezitters bij het verduurzamen van hellende dakconstructies en neemt al het werk – onderzoek, engineering en uitvoering, maar ook innovatief onderhoud, bewonerscommunicatie en vergunningstrajecten – uit handen. Reden genoeg voor Ymere om Klomp-Hellendplus in te schakelen voor de verduurzaming van negen woonblokken in de Johannes Vermeerstraat en Jacob Marisstraat in Weesp. Klomp-Hellendplus zorgde als hoofduitvoerder voor een proces waarin alle 67 woningen zijn voorzien van energiezuinige en brandveilige daken, spouwmuurisolatie, hoogwaardige beglazing en mechanische ventilatie.

Hoogwaardig geïsoleerde hellende dakconstructies

Naast de coördinatie van het project zorgde Klomp-Hellendplus voor de vernieuwing van de daken van de negen woonblokken. Tijdens de sloopwerkzaamheden, waarbij pannen, dak- en stoflatten werden verwijderd, verving Hellendplus het dakbeschot tussen de woningen door een brandvertragend detail om de kans op brandoverslag bij een eventuele brand te minimaliseren.

Wat de vernieuwde daken echter bijzonder maakt, is de toevoeging van hoogwaardige isolatie met Rd-waarde van 6.0, die direct op het dakbeschot is aangebracht. Deze isolatiepakketten werden in de fabriek samengesteld en voorzien van panlatten, wat het mogelijk maakte voor het Hellendplus-team om direct het pannendak te realiseren door gebruik te maken van de sneldekkers van Monier. Dit resulteerde niet alleen in een betrouwbare en duurzame dakbedekking, maar ook in een aanzienlijke verbetering van de energie-efficiëntie van de woningen. De combinatie van brandveiligheid en hoogwaardige isolatie maakt deze vernieuwde daken een voorbeeld van moderne, veilige en energiezuinige dakoplossingen.

Samenwerkingspartners

Dankzij de succesvolle samenwerking met TPAHG architecten, Smit Groenadvies (advies inzake flora en fauna en ontheffing), Arie Hollenberg (asbestinventarisatie) en Fier Dakcontrol (inspectie en advies) verliep het voortraject vlot. De complete verduurzaming van de sociale huurwoningen werd gerealiseerd in samenwerking met Comfort Partners (het updaten van cv-installatie en de aanleg van mechanische ventilatie) en Lenferink (spouwmuurisolatie, HR++-glas, plaatsing van roosters en schilderwerk).

Dankwoord

Onze oprechte dank gaat uit naar Ymere voor het vertrouwen en de mogelijkheid om bij te dragen aan dit belangrijke project, evenals naar al onze samenwerkingspartners. Samen hebben we de duurzame toekomst van deze woonblokken mogelijk gemaakt.

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard