Verduurzaming van woonblok in historische Lepelstraat met zorgvuldige zinkrenovatie

Amsterdam
2023-04-03

Deel dit artikel:

Categorieën:

De Lepelstraat in Amsterdam kent een verdrietige historie. De straat die voor de Tweede Wereldoorlog bijna uitsluitend uit Joodse mensen werd bewoond, werd in door de bezetter op wrede wijze schoongeveegd. Schrijfster Marga Minco was getuige van een van de razzia’s aldaar en schreef hierover in haar boek Het Bittere Kruid:

“De volgende morgen liep ik weer door de Lepelstraat. Zij lag bezaaid met papier. Overal stonden deuren wijd open. Uit verschillende ramen wapperden de gordijnen naar buiten. Ergens lag een bloempot omver op een randje van een kozijn. (…) De winkel van een slager, waar ik de dag tevoren vlees had moeten halen, was leeg. Er was een plank voor de deur getimmerd, zodat niemand naar binnen kon.”

Deze historie is reden genoeg om de verduurzamingsmaatregelen, inclusief de zinkrenovatie, aan woonblok met nummer 5 tot en met 15 met extra zorg uit te voeren.

Zinken afwerking van verduurzamingstraject

Het woonblok wordt in opdracht van Woningstichting Lieven de Key door renovatiespecialist HEMUBO en Patina Dakdenkers verduurzaamd. Patina, verantwoordelijk voor de dakwerkzaamheden- heeft voor de zinkrenovatie de hulp van samenwerkingspartner Klomp ingeschakeld.

Na de afronding van de isolatiewerkzaamheden heeft Klomp met nieuwe zinken deklijsten, goten, wangen en muurafdekkers de puntjes op de i weten te zetten. Met deze finishing touch is het woonblok in de oorspronkelijke staat hersteld.

Triomf over weer en tijd

Namens Klomp Lei en Zinkwerk hebben Richard Kroes, Raymond Van Steen, Diego Admiraal en Melvin Kroes gewerkt aan de zinkrenovatie van dit bijzondere project. De grootste uitdaging? Die zat volgens Richard Kroes met name in het behalen van de deadline. ‘Het slechte weer zat ons in de weg.’ Inmiddels is het project naar tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd.

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

#verduurzaming #renovatieproject #samenwerking #zinkwerk #historie #herstel #vakmanschap #project #dakwerk #ambachtelijk #duurzaam #kwaliteit #zink #zinkspecialisten #WOII

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard