Verduurzamingsproject 119 woningen te Rijsenhout voor Ymere

Rijsenhout
Ymere

Deel dit artikel:

Categorieën:

In 2018 heeft Ymere de ambitie uitgesproken in 2025 80% van haar woningvoorraad te voorzien van energielabel B. Een opgave waar Klomp met verschillende samenwerkingspartners een plan voor heeft samengesteld. Dit plan wordt als basis voor de verduurzaming van genoemde woningvoorraad gebruikt.

Verduurzaming woningen

Klomp heeft voor de 119 grondgebonden woningen in Rijsenhout in samenwerking met zustermaatschappij Hellend Plus een inventarisatie van de benodigde verduurzamingswerkzaamheden gemaakt. Zowel de buitenschil als de installaties verdienden de nodige aandacht. Samen met de andere co-makers bij Ymere, begeleidde Klomp het gehele voortraject (vergunningen, ontheffingen en bewonersparticipatie) en heeft ook de aansturing op de bouwplaats (planning, steigerwerk, bouwplaatsvoorzieningen, verkeersplannen en vergunningen) mogen verzorgen.

De woningen zijn na oplevering voorzien van:

  • gevel- en dakisolatie (inclusief nieuwe pannen)
  • prefab schoorstenen met aansluiting voor installaties
  • nieuwe dakgoten
  • installaties voor CO2-gestuurde mechanische ventilatie en roosters in ramen

De hiertoe benodigde werkzaamheden zijn gerealiseerd in samenwerking met Hellendplus, Rutges Vernieuwt (comaker gevel) en Comfort Partners (comaker installatie).

Jos den Hertog, Projectleider Woningverbetering Ymere, over verduurzamingsproject Rijssenhout: ‘Zoals in elke samenwerking kostte het de comakers enige tijd om op elkaar ingespeeld te raken. Maar toen de trein eenmaal liep, kreeg het project vleugels. We zitten nu op 80% van het werk en je merkt dat de partijen elkaar goed weten te vinden. We hebben alle vertrouwen in een succesvolle oplevering volgens planning.’

Verduurzamingsproject 119 woningen te Rijsenhout

Foto’s: Keesnan Dogger fotografie
Video: VariaMedia

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard