Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld
De Waard

Deel dit artikel:

Categorieën:

Verduurzamingsproject | In Bentveld hebben we in samenwerking met De Waard Bouw de verduurzamingseisen van een villa-eigenaar aangepakt: een volledig gasloze woning met een dak vol zonnepanelen -inclusief opslagmogelijkheden- om zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn. Het installatie- en dakwerk aan deze villa is door De Waard Bouw toevertrouwd aan Klomp. Hiermee is De Waard Bouw zeker van diverse duurzaamheidsoplossingen vanuit één technisch partner. Dat levert naast goed op elkaar afgestemde werkzaamheden ook tijdsbesparing op.

Installatietechniek in dienst van duurzaamheid

De eigenaar van de villa heeft zijn eisen van betreft duurzaamheid duidelijk geformuleerd. Een gasloze, goed geïsoleerde woning met een dak vol zonnepanelen -inclusief opslagmogelijkheden!- om zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn, dat was de opdracht van dit verduurzamingsproject. Klomp Technisch Bureau stond voor de realisatie van het loodgieterswerk, de installatie van de warmtepomp en de mechanische ventilatie, de implementatie van het grijswatersysteem en de inrichting van de technische ruimte aan de lat.

‘Duurzaamheid is de rode draad in dit project. De warmtepomp zorgt voor warm water en een optimale werking van de vloerverwarming die door het hele huis is aangelegd. Daarnaast zijn de vier badkamers uitgerust met een recirculatieleiding zodat warmte uit douche- en badwater opnieuw kan worden gebruikt. aldus Ruud Scheurs, projectleider van Klomp Technisch Buro.

De wc’s in de villa worden op hun beurt gespoeld met grijs water waarvoor een compleet systeem is aangelegd en het koelplafond in de zitkuil zorgt voor comfort op warme dagen en draait na oplevering volledig op de door de zonnepanelen opgewekte energie.’

Alle installaties vinden hun basis in de kelder van het gebouw. De technische ruimte biedt plaats voor de warmtepomp en bijbehorende verdelers en boilers, de afzuigventilatoren voor het ventilatiesysteem en het grijswatersysteem.

– Ruud Scheurs, Projectleider Klomp Technisch Buro
Optimale dakisolatie

Het houten dak van de geprefabriceerde villa is door Klomp Daktechniek voorzien van een dampremmende laag en isolatieplaten van IKO en is afgewerkt met het EPDM afdichtingssysteem Resitrix.

‘Een project als dit is wat het werk zelf betreft niet heel lastig voor ons dakdekkersteam. Onze mannen zijn zeer bedreven in dit type werkzaamheden en werken al jaren met materialen die optimaal isoleren. De grootste uitdaging zat in de berekeningen inzake de overstort welke in de opstand van het dak is verwerkt en is voorzien van verklikkers. Ondanks dit voor ons gangbare werk blijft het fantastisch om een belangrijke bijdrage te mogen leveren aan enerzijds verduurzaming en anderzijds het comfort en de veiligheid van de gebruikers. Dit dak is klaar voor plaatsing van de zonnepanelen en de energieopslag‘ zegt uitvoerder Robert Jonker.

– Robert Jonker, Uitvoerder Klomp Daktechniek
Team van dit verduurzamingsproject

Het projectteam voor Villa Bentveld bestaat uit zes professionals met jarenlange ervaring. Projectleider Ruud Schreurs en eerste monteur Wim Lindeman zijn verantwoordelijk voor het installatiewerk, uitvoerder Robert Jonker heeft met zijn dakdekkers Hans Katuk, Pim Spaan en Wens Moos het dakwerk reeds gerealiseerd.

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie verduurzamingsprojecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Wilt u meer informatie over Klomp, onze diversiteit aan expertises en duurzame oplossingen en de voordelen hiervan? Bekijk dan onze overige projectpagina’s, lees de informatie op onze website of neem direct contact met ons op via onderstaande contactbutton.

* Vanwege privacyredenen is er uitsluitend toestemming gegeven voor beeldmateriaal van de technische ruimte van de villa, in de kelder van het gebouw. De technische ruimte biedt plaats voor de warmtepomp en bijbehorende verdelers en boilers, de afzuigventilatoren voor het ventilatiesysteem en het grijswatersysteem. Dit beeldmateriaal is hier op onze projectpagina te bekijken.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard