Vernieuwd ketelhuis voor VVE Parnassiaveld

Amsterdam
VVE Parnassiaveld
2021-11-01

Deel dit artikel:

Categorieën:

In Amsterdam-Duivendrecht staat appartementencomplex Parnassiaveld. In het kleinschalige complex vindt men twee- en driekamer appartementen die vanuit het ketelhuis worden voorzien van warm water voor de verwarming en warm tapwater. De cv-ketel begon afgelopen jaar na achttien jaar dienst gebreken te vertonen. De reden voor de VVE om op zoek te gaan naar een partij die de ketel kon vervangen én mee zou denken op het gebied van verduurzaming.

Het ketelhuis

Een van de partijen in het offertetraject was AVM Service, onderdeel van Klomp en als sinds jaar en dag verantwoordelijk voor het onderhoud van de oude installatie. Coördinator van de VVE Michiel Galama: ‘Dat AVM onze sterk verouderde ketel in haar reservetijd werkende wist te houden en hierbij uitstekende service verleende, speelde zeker mee in de gunning van de opdracht. Net als de goede gesprekken over verduurzaming en de mogelijkheden in onderhoud en service. We kwamen dan ook absoluut niet bedrogen uit. De samenwerking is uitstekend verlopen. Dat de realisatie in de zomerperiode plaats kon vinden, was uitermate prettig. Nu de winter voor de deur staat, zijn onze bewoners dankzij perfect werkende installaties zeker van een comfortabel huis.’

Verduurzaming

‘We hebben intensieve gesprekken gevoerd over verduurzamingsmogelijkheden en we volgen de ontwikkelingen op de voet, maar voor nu kwam een echte verduurzamingsslag nog te vroeg.’ In samenspraak is gekozen om voor een tussenoplossing te gaan. Het vernieuwde ketelhuis is inmiddels uitgerust met een moderne cv-ketel, een gecombineerde ontgasser en vuilafscheider, A-label circulatiepompen en een nieuwe boiler. Onderaannemer Cornisol heeft de isolatie van de warm tapwaterleidingen in de schacht gerealiseerd. ‘Dat we kunnen vertrouwen op de service en onderhoud van AVM heeft het bedrijf ruimschoots bewezen. Daarom hebben we ook nu weer gekozen voor een onderhoudscontract bij dit bedrijf.’

De realisatie van het vernieuwde ketelhuis is mogelijk gemaakt door AVM Services en Klomp Energie (aansluiting elektrische componenten).

Klomp is uw technische (bouwteam)partner die graag met u mee denkt als het gaat om realisatie en onderhoud van mooie duurzame projecten in energie, daken en gebouwgebonden installaties. Waarbij veiligheid, kwaliteit en constante doorontwikkeling leidend zijn en innovatie een belangrijk speerpunt vormt. 

Mocht u na het lezen van dit artikel uw vastgoed ook willen verduurzamen, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Bekijk meer cases:

Klomp realiseert installatie- en dakwerk voor Villa Bentveld

Bentveld

Realisatie hoofdkantoor Bejo Zaden met duurzame installaties en energie met oog voor de toekomst

Warmenhuizen

Defensie verduurzaamt 4 daken op marineterrein

Den Helder

Klomp herstelt ambachtelijk de iconische dakruiter van ’t Hof Saenden voor Parteon

Wormerveer

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard