Klomp Energie helpt de Alliantie met woningverduurzaming

Molenwijk, Amsterdam-Noord
De Alliantie

Deel dit artikel:

Categorieën:

Met de druk op het behalen van klimaatdoelen is duurzaamheid een onderwerp dat veel organisaties bezighoudt. Ook woningcorporaties en vastgoedeigenaren zoals de Alliantie werken hard aan verduurzaming van hun vastgoedportefeuille. Klomp Energie helpt daarbij door middel van woningverduurzaming.

Woningverduurzaming in de Molenwijk

Een van de projecten van de Alliantie waar Klomp Energie bij betrokken is, is het plaatsen van zonnepanelen op de daken van zes woontorens in de Molenwijk in Amsterdam-Noord. In totaal zijn er ongeveer 1.030 zonnepanelen geplaatst, elk met een vermogen van 275 Wp. Deze zonnepanelen voorzien de centrale voorzieningen zoals algemene verlichting, de ketelhuizen en de liften van stroom.

Duurzame energie voor algemene voorzieningen

De zonnepanelen leveren de benodigde energie voor de algemene voorzieningen, waardoor er minder afhankelijkheid is van het reguliere elektriciteitsnetwerk. Dit resulteert in minder energieverbruik en minder CO2-uitstoot. Bovendien zorgt het gebruik van zonne-energie voor een lagere energierekening en daarmee voor lagere servicekosten voor de bewoners van de woontorens.

Verduurzaming van vastgoedportefeuille

Door het plaatsen van zonnepanelen op de daken van de woontorens in de Molenwijk draagt de Alliantie bij aan de verduurzaming van haar vastgoedportefeuille. Dit is een belangrijke stap richting het behalen van de klimaatdoelstellingen en het verminderen van de CO2-uitstoot. Klomp Energie is trots om hieraan bij te kunnen dragen en zal ook in de toekomst haar expertise en diensten blijven aanbieden om vastgoedeigenaren te helpen bij het verduurzamen van hun vastgoedportefeuille.

Bekijk meer cases:

Storing voedingskabel NDSM opgelost door Klomp Energie

Amsterdam

Nieuwe dakbedekking en isolatie voor defensielocatie Casco I

WERK IN UITVOERING

Verduurzaming van woonblok in historische Lepelstraat met zorgvuldige zinkrenovatie

Amsterdam

Nieuw leien dak voor voormalig politiepost in Haarlem

Haarlem

Duurzame renovatie van voormalig stationsgebouw in Mijdrecht

WERK IN UITVOERING

2.190 zonnepanelen voor Martinez Chocolade 

Amstelveen