Realisatie imposante nieuwbouw met een stijlvolle zinken dak

Familie Huisman, Kwadijk 40
Familie Huisman
2017-05-09

Deel dit artikel:

Categorieën:

In Kwadijk voltooide Klomp in 2017 de woninguitbreiding van de familie Huisman. Recht tegenover de bekende watertoren werd achter de bestaande woning een imposante nieuwbouw gerealiseerd. De toegepaste techniek is niet zozeer innovatief, maar wel doordacht en dus duurzaam!

 
Duurzame Installaties en stijlvolle zinken dak

In nauwe samenwerking met bouwbegeleider Stefan Gorthuis van Ste3ds verzorgde Klomp o.a. de installatie van elektra, CV (vloerverwarming), sanitair, binnenriolering en mechanische ventilatie. De dakbedekking op het bestaande platte dak werd vervangen en ook voor de nieuwbouw leverde we een fraai stukje daktechniek; de nieuwe dakkapellen zijn door Klomp voorzien van zinken dak en zinken daklijsten. Resultaat: een stijlvolle en exclusieve uitstraling!

Carlo Nonneman, Hoofd bedrijfsbureau bij Klomp, legt uit waarom steeds meer consumenten zoals de familie Huisman een beroep doen op Klomp.
“Wanneer je techniek goed toepast, verdien je een dergelijke investering terug en geniet je elke dag van een stukje gemak en comfort. Maar dat lukt alleen wanneer het ontwerp volledig wordt afgestemd op de wensen van klant, voor vandaag én de toekomst.”

Dus dat betekent: in gesprek gaan, aandachtig luisteren, onderzoeken en inventariseren. Het resultaat is een gedegen stuk engineering op basis van relevante berekeningen (zoals een temperatuuroverschrijdingsberekening), waarbij rekening is gehouden met zaken als hedendaagse energieprestatie-eisen, gezinssamenstelling en bewonersgedrag.

“Als je bijvoorbeeld schoolgaande kinderen hebt, wil je ’s morgens een voldoende voorraad warm water”, vervolgt Carlo. “Na schooltijd moeten de temperaturen op de slaapkamers goed regelbaar zijn, want huiswerk maken doen ze liever niet bij 18 graden. En door het hedendaagse ‘luchtdicht bouwen’ wordt de toevoer van verse lucht middels ventilatie steeds belangrijker. Dat zijn slechts enkele voorbeelden in een lange reeks van zaken waar we rekening mee houden bij het ontwerpen van onze technische installaties. Zo worden fouten voorkomen die anders nauwelijks meer zijn te herstellen. Gebruikt een installateur te dunne leidingen voor uw vloerverwarming? Dan heeft u die voor het leven!”

Bekijk meer cases:

Storing voedingskabel NDSM opgelost door Klomp Energie

Amsterdam

Nieuwe dakbedekking en isolatie voor defensielocatie Casco I

WERK IN UITVOERING

Verduurzaming van woonblok in historische Lepelstraat met zorgvuldige zinkrenovatie

Amsterdam

Nieuw leien dak voor voormalig politiepost in Haarlem

Haarlem

Duurzame renovatie van voormalig stationsgebouw in Mijdrecht

WERK IN UITVOERING

2.190 zonnepanelen voor Martinez Chocolade 

Amstelveen