199 eengezinswoningen energiezuiniger door zonnepanelen

Akkerwinde, Alphen aan den Rijn
Woonforte

Deel dit artikel:

Categorieën:

Duurzaamheidsbeleid van Woonforte

Woonforte is zich bewust van de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Daarom worden bij nieuwbouwprojecten al enige tijd geen gasaansluitingen meer gerealiseerd. Maar ook bij bestaande woningen wordt er hard gewerkt om de energieprestaties te verbeteren en het energielabel te verhogen.

Zonnepanelen op eengezinswoningen

Het grootschalige renovatieproject van de 199 huurwoningen in wooncomplex Akkerwinde in Alphen aan den Rijn is hier een mooi voorbeeld van. In opdracht van Woonforte heeft Klomp Energie alle eengezinswoningen voorzien van zonnepanelen. Iedere woning heeft 14 zonnepanelen gekregen, waardoor de bewoners direct kunnen profiteren van een lagere energierekening.

Verbetering van energielabel en vermindering CO2-uitstoot

Door de zonnepanelen is het energielabel van de woningen verbeterd van label D naar minimaal A+. Dit betekent niet alleen lagere energiekosten voor de bewoners, maar ook een verlaging van de CO2-uitstoot en een bijdrage aan een duurzamere toekomst.

Stappen richting verduurzaming van vastgoedportefeuille

Met dit PV-project heeft Woonforte opnieuw een stap gezet in het verduurzamen van haar vastgoedportefeuille. Naast de nieuwbouwwoningen worden ook bestaande woningen goed geïsoleerd en voorzien van PV-panelen om de energieprestaties te verbeteren en het energieverbruik te verminderen.

Bekijk meer cases:

Bluebanddorp in Slotervaart is klaar voor de toekomst

Amsterdam

Storing voedingskabel NDSM opgelost door Klomp Energie

Amsterdam

Nieuwe dakbedekking en isolatie voor defensielocatie Casco I

WERK IN UITVOERING

Verduurzaming van woonblok in historische Lepelstraat met zorgvuldige zinkrenovatie

Amsterdam

Nieuw leien dak voor voormalig politiepost in Haarlem

Haarlem

Duurzame renovatie van voormalig stationsgebouw in Mijdrecht

WERK IN UITVOERING