199 eengezinswoningen energiezuiniger door zonnepanelen

Akkerwinde, Alphen aan den Rijn
Woonforte

Deel dit artikel:

Categorieën:

Duurzaamheidsbeleid van Woonforte

Woonforte is zich bewust van de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Daarom worden bij nieuwbouwprojecten al enige tijd geen gasaansluitingen meer gerealiseerd. Maar ook bij bestaande woningen wordt er hard gewerkt om de energieprestaties te verbeteren en het energielabel te verhogen.

Zonnepanelen op eengezinswoningen

Het grootschalige renovatieproject van de 199 huurwoningen in wooncomplex Akkerwinde in Alphen aan den Rijn is hier een mooi voorbeeld van. In opdracht van Woonforte heeft Klomp Energie alle eengezinswoningen voorzien van zonnepanelen. Iedere woning heeft 14 zonnepanelen gekregen, waardoor de bewoners direct kunnen profiteren van een lagere energierekening.

Verbetering van energielabel en vermindering CO2-uitstoot

Door de zonnepanelen is het energielabel van de woningen verbeterd van label D naar minimaal A+. Dit betekent niet alleen lagere energiekosten voor de bewoners, maar ook een verlaging van de CO2-uitstoot en een bijdrage aan een duurzamere toekomst.

Stappen richting verduurzaming van vastgoedportefeuille

Met dit PV-project heeft Woonforte opnieuw een stap gezet in het verduurzamen van haar vastgoedportefeuille. Naast de nieuwbouwwoningen worden ook bestaande woningen goed geïsoleerd en voorzien van PV-panelen om de energieprestaties te verbeteren en het energieverbruik te verminderen.

Bekijk meer cases:

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard

Verduurzaming hellende dakconstructies van 9 woonblokken in Weesp

Weesp

Co-Making Voltooit Duurzaamheidsproject Stadscentrum voor Ymere

Amsterdam

Sedumdak op monumentaal pand Oosterburgergracht 15-17

Amsterdam

Herstelde allure voor Van der Pek

Amsterdam Noord