Zonnepanelen op wooncomplex van woningcorporatie Alliantie

Poëziestraat, Almere
De Alliantie

Deel dit artikel:

Categorieën:

De Alliantie is een woningcorporatie die zich inzet voor betaalbare en duurzame huisvesting. Om deze doelstellingen te bereiken, werkt de Alliantie samen met verschillende partners, waaronder Klomp Energie. Samen werken we aan verschillende projecten om woningen te verduurzamen en zo bij te dragen aan een beter milieu.

116 zonnepanelen in de Poëziestraat

In de Poëziestraat in Almere hebben we in opdracht van de Alliantie een wooncomplex voorzien van 116 zonnepanelen. De zonnepanelen hebben een vermogen van 275 Wp en zijn geplaatst op het dak van het complex. Hierdoor wordt er op een duurzame manier energie opgewekt die wordt gebruikt voor de centrale voorzieningen van het complex. Denk hierbij aan algemene verlichting, de ketelhuizen en liften.

Duurzaamheid en energiebesparing

Met de plaatsing van de zonnepanelen wordt niet alleen bijgedragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de Alliantie, maar wordt er ook flink bespaard op energiekosten. Door de energiebesparing wordt de woonlasten van de huurders verlaagd en wordt er minder CO2 uitgestoten. De Alliantie zet zich in voor betaalbare huisvesting en met de verlaging van energiekosten draagt het bij aan deze doelstelling.

Samenwerking met de Alliantie

De samenwerking tussen Klomp Energie en de Alliantie gaat verder dan alleen het plaatsen van zonnepanelen. We werken samen aan verschillende projecten om woningen te verduurzamen en de energieprestaties te verbeteren. Zo worden er ook isolatiemaatregelen getroffen en worden woningen voorzien van nieuwe ventilatiesystemen. Op deze manier dragen we samen bij aan een duurzame toekomst en een beter milieu.

Bekijk hier real time gegevens m.b.t. vermogen, opbrengst en meer.

Bekijk meer cases:

Gasvrij Klarenburg: appartementencomplex in bewoonde toestand van aardgas naar stadswarmte 

Amsterdam

Verduurzaming 116 woningen in Heerhugowaard

Heerhugowaard

Verduurzaming hellende dakconstructies van 9 woonblokken in Weesp

Weesp

Co-Making Voltooit Duurzaamheidsproject Stadscentrum voor Ymere

Amsterdam

Sedumdak op monumentaal pand Oosterburgergracht 15-17

Amsterdam

Herstelde allure voor Van der Pek

Amsterdam Noord