Zuiderloo is klaar voor oplevering

Heiloo
Vastbouw BV

Deel dit artikel:

Categorieën:

Aan de zuidkant van het Noord-Hollandse Heiloo is door Vastbouw BV een compleet nieuwe wijk gerealiseerd. Zuiderloo bestaat uit vijf deelplannen met (half) vrijstaande woningen, rijwoningen en appartementen. Voor de realisatie van het installatiewerk voor de 72 optimaal duurzame woningen in deze wijk heeft Vastbouw BV verduurzamingsexpert Klomp in de hand genomen.

De woningen zijn ondergebracht in vijf deelplannen:

  • Middenduin: elf appartementen
  • Deelplan 3: een vrijstaande woning, achttien rijwoningen en tien smartwoningen
  • Zandbergen: een vrijstaande woning
  • BAZA: negen rijwoningen, twaalf smartwoningen
  • Sprenkeling: tien smartwoningen
Duurzame installaties
Zuiderloo
Middenduin: elf appartementen

De elf appartementen van deelplan Middenduin zijn uitgerust met individuele bodemwarmtepompen en zonnepanelen. Klomp heeft naast de aanleg van waterleidingen en rioleringen ook de duurzame installaties gerealiseerd waaronder het luchtbehandelingssysteem, de wtw-installatie en vloerverwarming. Door deze installaties geprefabriceerd aan te leveren, heeft Klomp ook in de uitvoeringsfase aandacht besteed aan duurzaamheid.

‘De samenwerking met opdrachtgever Vastbouw BV, Geo4NRG die de bronboringen heeft verzorgd en Klomp Energie die zorgdroeg voor de zonnepanelen verliep zeer soepel,’ vertelt projectleider Aristos Michas.

‘De teams van Vastbouw en Klomp hebben al een aardig track record samen. We weten precies wat we aan elkaar hebben en dat zorgt voor een geoliede samenwerking. Ook als het werkzaamheden buiten de opdracht betreft. We hoeven niet eerst te offreren en op akkoord te wachten, we voeren direct uit en komen daarna altijd tot overeenstemming. Dat komt de uitvoering en de snelheid hiervan absoluut ten goede.’ – Aristos Michas

Optimale afstemming

Ook de woningen in Deelplan 3 en BAZA zijn door Klomp voorzien van eerdergenoemde installaties. Hiermee zijn de bewoners zeker van duurzame installaties voor warm en koud water, verwarming, koeling en ventilatie. De duurzame opwekinstallatie zorgt voor warmtetoevoer, de pv-panelen leveren de energie die nodig is om de installaties te laten werken. Daarnaast hebben Vastbouw BV en Klomp alle smartwoningen -geschikt voor een- tot tweepersoons huishoudens- gerealiseerd. Datzelfde geldt voor deelplan Sprenkeling.

‘De pv-panelen zijn gelegd door Klomp Energie, net als het leidingwerk dat wij binnen de woningen weer hebben opgepakt om aan te sluiten op de systemen. De basis van de vakmensen van Klomp Energie bevindt zich onder hetzelfde dak als dat van ons. Dat maakt dat we zeer korte lijnen hebben en optimaal kunnen afstemmen. Je begrijpt dat dit de doorloop in de uitvoeringsfase absoluut ten goede komt.’

Zuiderloo
Technische ruimte: warmtepomp,
WTW unit, vloerverwarming met
ITO autotemp-regelaar
Zuiderloo
Deelplan 3: een vrijstaande woning, achttien rijwoningen en tien smartwoningen

Alle uitdagingen getrotseerd
Zuiderloo
Zandbergen: een vrijstaande woning

Voor de vrijstaande villa in deelplan Zandbergen verzorgt Klomp al het installatiewerk. Hierbij hoort ook de aanleg van de duurzame opwekinstallatie, die in samenwerking met Klomp Energie wordt aangebracht.

‘De grootste uitdaging van Zuiderloo zat hem in het feit dat het vijf deelplannen betreft die niet allemaal op loopafstand van elkaar liggen. Dat maakte het plannen wat lastiger dan we gewend waren. Het maakt me trots om te vertellen dat we als bouwteam er alsnog in zijn geslaagd om het werk binnen de planning gereed te krijgen. Dat bewijst ook het beperkte aantal opleverpunten. Een tweede uitdaging was de verkrijgbaarheid van materiaal. Het is ons ondanks de lange levertijden en dankzij een slimme planning alsnog gelukt om alles tijdig af te krijgen.’

Succes door samenwerking

Een project als dit kun je alleen met de juiste mensen tot een succes brengen. We willen Vastbouw BV enorm bedanken voor het vertrouwen en de opdracht die zij ons hebben gegeven. Daarnaast willen we een bijzondere waardering uitspreken voor onze gewaardeerde partner, Geo4NRG, voor de aangename samenwerking.

Ook willen we een speciale dank uitspreken aan werkvoorbereider Silvon Keizer, tekenaar Levi Langedijk, engineer Jordi van Berkum, engineer Jonathan Lüdemann, projectleider Aristos Michas, voormalig projectleider André Lek en monteur Willem Benjamin, die vanaf het begin betrokken waren bij dit project. En natuurlijk dank aan alle betrokken monteurs. Jullie professionaliteit en betrokkenheid hebben waardevol bijgedragen aan het succes van dit project.

“Planningen van projecten van deze omvang worden nooit één-op-één behaald, maar in Zuiderloo zijn we heel dichtbij gekomen. Dat heeft alles te maken met de expertise van alle onderaannemers en expliciet ook met de klik die we met het team van Klomp hadden. Het resultaat valt of staat met de mensen. Wat ons betreft werken we in komende projecten ook graag weer met Klomp samen.
Sterker nog, we werken nu al zeer prettig samen in Culemborg.”
– Werkvoorbereider bij Vastbouw

Wilt u meer weten over dit project? Bent u benieuwd wat Klomp voor u kan betekenen? Neem gerust contact op!

Aristos Michas (projectleider) en Willem Benjamins (monteur)

Bekijk meer cases:

In co-making verduurzamingsproject binnenstad voltooid voor woningcorporatie Ymere

Amsterdam

Sedumdak op monumentaal pand Oosterburgergracht 15-17

Amsterdam

Herstelde allure voor Van der Pek

Amsterdam Noord

Zuiderloo is klaar voor oplevering

Heiloo

Bluebanddorp in Slotervaart is klaar voor de toekomst

Amsterdam

Storing voedingskabel NDSM opgelost door Klomp Energie

Amsterdam