Is uw netaansluiting geschikt voor zonnepanelen?

Wanneer u wilt investeren in zakelijke zonnepanelen, is het van groot belang dat uw netaansluiting hiervoor geschikt is. De experts van Klomp Energieadviseren u graag!

Beschikt uw netaansluiting over voldoende capaciteit?

Uw huidige meter én aansluiting

Wilt u investeren in zakelijke zonnepanelen? Dan is het van groot belang dat uw netaansluiting hiervoor geschikt is. Een zonnestroom-installatie vervoerd veel stroom. Uw aansluiting dient wel over voldoende capaciteit te beschikken om deze grote hoeveelheid stroom van de omvormer en de zonnepanelen aan te kunnen.

Het kan zijn dat uw aansluiting verzwaard moet worden. De specialisten van Klomp Energie komen graag bij u langs voor een inspectie en controleren of uw meterkast geschikt is voor het opwekken én terugleveren van duurzame energie. Afhankelijk van uw huidige installatie én de hoeveelheid zonnepanelen kan bepaald worden of een aanpassing nodig is.

Onze experts bekijken of uw meterkast over een 1-fase of een 3-fase aansluiting beschikt en of uw elektriciteitsmeter vervangen moet worden. Daarnaast controleren ze of de omvormer aangesloten kan worden op een vrije groep. Alleen dan weten we zeker dat er geen andere verbruikers tussen de omvormer en de meterkast zitten.

Over welke aansluiting beschikt u?

1-fase of 3-fase aansluiting

Wanneer uw meterkast over een 3-fase aansluiting beschikt, is deze geschikt voor het plaatsen van zakelijke zonnepanelen. De stroom komt dan over drie kabels binnen. Met zonnepanelen wekt u uw eigen stroom op. Een deel van de zonnestroom verbruikt u direct, maar de overige stroom levert u via de meterkast terug aan het elektriciteitsnet.

Het is van groot belang dat uw netaansluiting hier goed op ingericht is. Met een 1-fase aansluiting beschikt u over slechts één kabel waar elektriciteit op binnenkomt. Een 1-fase aansluiting biedt simpelweg te weinig capaciteit voor zakelijke zonnepanelen.

Wij raden u aan deze te laten vervangen voor een 3-fase aansluiting. De specialisten van Klomp Energie komen graag bij u langs om uw huidige situatie te bekijken en indien gewenst aan te passen. Zij beoordelen makkelijk én snel of uw netaansluiting geschikt is en bieden u, afhankelijk van uw situatie en het aantal zonnepanelen, een adviesrapport op maat.

Moet ik mijn elektriciteitsmeter vervangen om te kunnen salderen?

Het salderen van opgewekte stroom

Salderen is niets anders dan het terugleveren van uw opgewekte stroom aan het net. Uw zakelijke zonnepanelen wekken in dat geval meer energie op dan u op dat moment verbruikt. Een deel van de zonnestroom verbruikt u direct, maar de overige stroom levert u via de meterkast terug aan het elektriciteitsnet. Deze teruggeleverde stroom wordt dan verrekend met de verbruikte stroom van de energieleverancier.

Uw energieleverancier verrekent dit op jaarbasis met uw verbruik. Op deze manier gaat u direct duurzaam ondernemer en resulteert het salderen in een lagere energierekening. Uw elektriciteitsmeter moet hier alleen wel op voorbereid zijn, zodat de teruglevering van de opgewekte energie nauwkeurig verwerkt kan worden. Alleen slimme elektriciteitsmeters en digitale elektriciteitsmeters waarbij de teruglevering van energie apart wordt geregistreerd zijn geschikt voor het salderen van opgewekte stroom.

De professionals van Klomp Energie komen graag langs voor een vakkundige inspectie en bekijken uw netaansluiting. Indien noodzakelijk en gewenst kunnen wij uw elektriciteitsmeter vervangen.

Waar kunnen we u mee helpen?

Beschikt uw netaansluiting over een vrije groep?

Omvormer aansluiten op vrije groep

Zodra uw meterkast geschikt is voor zakelijke zonnepanelen, dan controleren de professionals van Klomp Energie of uw netaansluiting over een vrije groep beschikt. Uw zonnepanelen worden met een kabel aangesloten op de omvormer. Voor het aansluiten van deze omvormer, is het van belang dat uw netaansluiting over een vrije groep beschikt. Alleen dan weten we zeker dat er geen verbruikers tussen de omvormer en uw meterkast zitten. Dit is noodzakelijk om overbelasting op het net te voorkomen.

Beschikt uw meterkast niet over een vrije groep voor de omvormer, dan realiseren de vakkundige monteurs van Klomp Energie dit voor u. De beste plaats voor de omvormer bepalen onze professionals graag in overleg met u op de dag van de montage. Deze omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom van de zonnepanelen direct omgezet wordt in bruikbare wisselstroom. Door vervolgens een kabel tussen de omvormer en de meterkast te leggen, kunnen al uw elektrische apparaten uw opgewekte zonnestroom gebruiken.

Advies: Interesse in zonnepanelen? Denk dan ook eens aan:

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het is van groot belang dat uw dakconstructie de zonnepanelen kan dragen. Daarom nemen onze profes-sionals uw dak kritisch onder de loep.

Het consumeren van de opgewekte stroom

Uw opgewekte stroom direct zelf gebruiken, de overtollige opgewekte energie opslaan voor later of de opgewekte energie verkopen.

Het financieren van de investering

Met een zonnestroom-installatie bespaart u direct na oplevering; ook als u kiest voor een financiering! We bespreken graag alle mogelijkheden.

Beschikbare subsidies voor ondernemers

Subsidie is vaak essentieel voor het slagen van uw verduurzamingsproject. Wij nemen het uitzoekwerk hiervan graag uit handen.

Bespaar direct in slechts 5 stappen

Inzicht in besparing

Met onze gratis dakscan weet u binnen 1 minuut wat u jaarlijks kunt besparen.

Advies en inspectie

Tijdens een telefonische kennismaking nemen we uw wensen en de huidige situatie door.

Aanbieding op maat

Met onze aanbieding heeft u de investering én de besparing helder.

Vakkundige installatie

Wij bieden veilige en betrouwbare installaties volgens de laatste vereisten en normen.

Zorgeloos besparen

Na de ingebruikname van het zonnestroom-systeem bespaart u direct CO2 en energie.

Samenvatting

Is uw netaansluiting geschikt voor zonnepanelen?

Beschikt uw netaansluiting over voldoende capaciteit?

Wilt u zeker weten dat uw meterkast geschikt is voor het opwekken én terugleveren van duurzame energie? De experts van Klomp Energie inspecteren én controleren de capaciteit van uw netaansluiting. Zo weet u zeker dat u onbezorgd kunt besparen!

Over welke aansluiting beschikt u?


Wanneer u als ondernemer zakelijke zonnepanelen wilt laten plaatsen, dient uw meterkast over een 3-fase aansluiting te beschikken. Wilt u weten of uw meterkast over de juiste aansluiting beschikt? De specialisten van Klomp Energie adviseren u graag!

Moet ik mijn elektriciteitsmeter vervangen om te kunnen salderen?

Wist u dat alleen bepaalde slimme en digitale elektriciteitsmeters geschikt zijn voor het salderen van uw opgewekte stroom? De vakkundige monteurs van Klomp Energie weten hier alles van, adviseren u graag én kunnen uw bestaande elektriciteitsmeter direct vervangen.

Beschikt uw netaansluiting over een vrije groep?


Het is van groot belang dat uw netaansluiting over een vrije groep beschikt. Op deze manier komen er geen andere verbruikers tussen de omvormer en uw meterkast en weten we zeker dat uw meterkast de zonnepanelen aan kan. De adviseurs van Klomp Energie vertellen u graag meer!

Green4energy gaat verder onder de naam Klomp Energie

Wij zijn er trots op u te mogen melden dat wij per 1 maart 2023 verder gaan onder de naam Klomp Energie. Het doel van deze wijziging is om u als klant een efficiëntere communicatie te kunnen bieden in combinatie met een totaalaanbod van de meest geavanceerde oplossingen op het gebied van duurzame energie.