Warmte- & Koudeopslag

Warmte- en koudeopslag: duurzaam onder de grond

De tijd dat ‘alternatieve’ energietoepassing in de kinderschoenen stond is definitief voorbij. Op grote schaal wordt geïnvesteerd in innovatieve oplossingen. Doel: meer duurzaamheid, minder energielasten. De aarde zelf is uitstekend te gebruiken als opslagruimte voor energie. Grond isoleert heel goed en kan koude en warmte lang vasthouden. Op dat principe stoelt toegepaste warmte- en koudeopslag. Een duurzame oplossing voor koelen en verwarmen.

Hoe gebruiken we warmte- en koudeopslag?

In de zomer kan overtollige warmte door middel van grondwater worden opgeslagen. In de winter geldt hetzelfde voor koude. Het relatief warme water van circa 12°C wordt in de winter met een warmtepomp verwarmd tot 50°C. Zo kan het worden gebruikt voor bijvoorbeeld CV-installaties. In de zomer kan het koele water (circa 8°C) worden gebruikt om woningen of bedrijfsruimtes te koelen. De energie-onzuinige airco is dan overbodig.
 

Hoog rendement, comfortabel en besparend

Het rendement van een installatie met warmte- en koudeopslag is aanzienlijk hoger dan van een installatie met CV-ketel. Warmte- en koudeafgifte vindt plaats via vloerverwarming/-koeling of ventilatorconvectoren. Zeer comfortabel en tegelijk besparend!
 

Technisch Buro Klomp adviseert, installeert en onderhoudt

Warmte- en koudeopslag toepassen in kantoren, bedrijfsgebouwen, productieomgevingen of wooncomplexen? Technisch Buro Klomp adviseert u graag en installeert complete systemen. Op aangelegde systemen bieden wij aantrekkelijke onderhoudsabonnementen.
 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over warmte- en koudeopslag of andere duurzame diensten/producten van Klomp?