Werkvoorbereider Daktechniek

Regelend rekenwonder gezocht!

Achter de muren van ons volledig energieneutrale pand in Amsterdam Noord, vind je een familiebedrijf dat bijna 60 jaar geleden het levenslicht zag. Al het goede van een familiebedrijf hebben we behouden: de liefde voor techniek, doorleefd vakmanschap en het vormen van een hecht team dat op elkaar bouwt. Maar zoals ons pand al laat zien: we zijn niet stil blijven staan. We lopen al jaren voorop in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technieken, hebben duurzaamheid in ons DNA en zoeken de samenwerking met opdrachtgevers en branchegenoten waar het gaat om de ontwikkelingen in ons vak.

Het valt of staat met voorbereiding
Je vindt ons op alle soorten daken die ons land rijk is. Niet alleen om van het uitzicht te genieten, maar om die platte of hellende daken te repareren, te vervangen, te voorzien van leibedekking, zinkwerk, sedum of zonnepanelen. Dat doen we voor woningen, maar ook voor grote bedrijfspanden of hele wijken tegelijk. Dat kunnen we echter niet doen voordat er een genie heeft gekeken hoe we die projecten gaan uitvoeren en tegen welk tarief. En dat genie zoeken we voor ons ‘daktechniek’-projectteam. 

Werkzaamheden
Vanuit je rol ben je bij al onze projecten nauw betrokken. Je bezoekt ze geregeld vooraf, zodat je nog beter kunt inschatten hoe daar veilig gewerkt kan worden, hoe de daken betreed kunnen worden, welke materialen het best gebruikt kunnen worden en welke risico’s daar ter plekke zouden kunnen ontstaan. Met die informatie bereken je de inzet van mankracht (eigen of ingehuurd), benodigd materiaal en materieel. Dit verwerk je tot een heldere offerte, die je actief opvolgt bij de klant. Is het gelukt om van offerte opdracht te maken, dan volgt de tweede helft: werkvoorbereiding. De planning, inzet van mensen, regelen van hijskranen en ander materiaal, inkoop van materiaal, het opstellen van eventuele werkbeschrijvingen, legplannen en bouwtekeningen. De projectleider heeft de eindverantwoordelijkheid, maar geeft jou graag volop ruimte om de dagelijkse gang van zaken bij de uitvoering in de gaten te houden en vanuit jouw expertise bij te springen. 

Jij
Techniek, cijfers en ‘het regelen’ zijn jouw kernwoorden. Je hebt een technische opleiding afgerond (Mbo of Hbo) en kent de bouw-, installatie- of dakwereld. Deze rol past bij je als je je gemakkelijk beweegt tussen collega’s, klanten, leveranciers en onderaannemers. Je kunt jezelf lang genoeg focussen om goede berekeningen te maken en schakelt gemakkelijk tussen verschillende taken. We staan open voor kandidaten met (lekker veel) werkervaring, maar ook starters/schoolverlaters die het kunstje graag leren. We kijken dan waar jouw kwaliteiten liggen en leiden je intern op tot specialist. 

Werken bij Klomp
Je zult veel lol in deze functie hebben door het afwisselende karakter ervan. Je werkt met een stel vakidioten die je weer heel veel meer kunnen leren. Het team bestaat uit aanpakkers, die graag stevig doorwerken. Maar liever niet overwerken. We vinden jouw ontwikkeling belangrijk, dus als je jouw kennis wilt aanvullen met workshops, trainingen en opleidingen, juichen we dat van harte toe. Verder zijn we vermaard om onze borrels en bedrijfsuitjes, daar praat je nog jaren over na. 

Dus zoek je een rol waarbij je jouw rekenkwaliteiten en analytische stijl kan toepassen en daar ook nog voor betaald krijgt? Waar je werkt met oude rotten en jonge talenten? Waar men trots is op het lood- en zinkwerk én de allernieuwste warmtepompen? En waar je de spil bent waar het hele projectteam omheen draait? Dan is dit je nieuwe baan!